Islamistische slachters van Boko Haram zetten vanaf nu massaal kindjihadisten in

Geen categoriemrt 06 2015, 21:00
Moslimextremisten zijn werkelijk de nieuwe nazi's.
Elsevier komt vandaag met het vreselijke nieuws dat Boko Haram vanaf nu op grote schaal kindjihadisten zal inzetten om aanslagen te plegen en om meer terrein te veroveren.
Nu het gebied waar Boko Haram het voor het zeggen heeft verder uitbreidt, maakt de terroristische organisaties vaker gebruik van kinderen. 'We zullen nu strijders zien van rond de dertien jaar,' zegt een bron binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten.
Ook de bevolkingssamenstelling van Nigeria heeft hiermee te maken, zegt een andere ingewijde tegen NBC News. 'Als het grootste deel van de bevolking relatief jong is, dan is er een probleem met kindsoldaten.'
Ah. Ik begrijp het. De bevolking is jong en dús is het volstrekt logisch dat een organisatie als Boko Haram kindjihadisten inzet. Want ja, je moet toch wat he?
Gek, maar op de één of andere manier kan ik me niet herinneren dat dit ook gebeurde in Nederland toen onze bevolking nog relatief jong en energiek was. U wel? Volgens mij werd de krijgsmacht toen, net als nu, bevolkt door volwassenen. Maar ja, wie ben ik?
Misschien het belangrijkste aan dit nieuws is dat dit eens temeer bevestigt dat Boko Haram steeds meer naar ISIS kijkt voor manieren waarop het de jihad kan voeren. Eerder werd al bekend dat de Nigeriaanse islamistische organisatie de propagandatrucjes van ISIS kopieerde, nu focussen zij zich - net als ISIS - dus op kinderen. Immers, ISIS zette eerder een video online waarin het de wereld toonde dat het jonge kinderen opleidt tot jihadisten. Interessant genoeg hadden zij het ook over een leeftijd van 13 jaar.
Hitler had zijn Hitlerjugend, ISIS en Boko Haram hebben kindjihadisten. Zoals u ziet beginnen moslimextremisten en ouderwetse nazi's steeds meer op elkaar te lijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten