Islamitische scholen in Groot-Brittannië leren ons: 'Sla je vrouw als ze je seks weigert!'

Geen categorienov 29 2017, 19:00
Er wordt gezellig leesmateriaal gebruikt bij lessen in het Verenigd Koninkrijk, blijkt maar weer.
Integratie begint al vroeg. Als er ook maar enige kans kan zijn dat kinderen van ouders met migratieachtergronden - van landen die qua cultuur ver van ons af staan, natuurlijk - succesvol zullen integreren, moet de school daar een leidende rol in hebben. Immers: vaak genoeg wordt er thuis weinig tot niets gedaan met de cultuur van het nieuwe land.
Dan helpt het natuurlijk niet als je je kind als moslim naar een islamitische school stuurt, en al helemaal niet als je zoon- of dochterlief terechtkomt op een plek waar ronduit sharia-achtige praktijken gedoceerd worden.
Helaas is dat wel de realiteit op meerdere islamitische scholen in het Verenigd Koninkrijk. Zo nu en dan gaan inspecteurs op scholen langs om een kijkje te nemen wat betreft de leskwaliteit: zijn de leraren wel van degelijk niveau, voldoet het gebouw zelf aan de eisen en is het gebruikte lesmateriaal wel enigszins acceptabel. Wat betreft dat laatste lijkt het dus stevig te schorten bij sommige scholen, die je ronduit als haat-indoctrinatietoko's zou kunnen omschrijven.
Zo werd op meerdere plekken het boek met de veelzeggende naam "Women Who Deserve to Go to Hell" van Mansoor Abdul Hakim gevonden. Het boek uit 1901 - ongeveer de periode waarin deze scholen dus zijn blijven steken - leert ons dat vrouwen alles behalve ondankbaar jegens hun mannen moeten zijn, of zelf ambities moeten hebben. Laat staan dat ze hun haar knippen: dan gaan ze al helemaal direct naar de hel. Echt leerzame literatuur dus! Maar daar hield het niet op:

Other books spotted in school libraries insist that in a Muslim marriage “the wife is not allowed to refuse sex to her husband” or “leave the house where she lives without his permission”.

Kids were taught “the man by way of correction can also beat her”.

Fijn: dat is écht het voorbeeld wat kinderen moeten hebben, willen ze ooit integreren in het Westen. Religieus onderwijs an sich moet geen probleem zijn, maar het doceren van gebruiken die totaal niet te vereenzelvigen zijn met de normen en waarden hier, is dat wel. Dat soort haattoko's moeten dan ook met onmiddelijke ingang gesloten worden. Helaas heb ik een donkerbruin vermoeden dat dat niet zal gebeuren: ze komen er waarschijnlijk vanaf met een kleine waarschuwing en de mededeling dat de inspectie over 10 jaar nog eens langskomt. Alles in naam van politieke correctheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten