Israël heeft het volste recht op zelfverdediging

Geen categoriejul 15 2014, 15:15
Aanstaande donderdagavond wordt er op de Dam in Amsterdam gedemonstreerd voor het recht van Israël om het land en al haar inwoners te verdedigen tegen Hamas-terreur.
Mag een land zichzelf verdedigen als het dagelijks wordt bestookt met tientallen raketten, afgevuurd door terroristen die het liefst het hele volk van dat land de zee indrijven? Als Nederland het onderwerp zou zijn van dat soort terreur, dan zouden we met z'n allen volmondig ja zeggen. Maar in het geval van Israël, dat sinds 2001 meer dan 13.000 raketten heeft zien neerkomen in het land, is dat niet zo. Dan mag het ineens niet meer. Dat is best vreemd.
Israël heeft namelijk het volste recht zichzelf en al haar inwoners te verdedigen. CIDI, CIJO, Christenen voor Israël en een paar andere organisaties organiseren aanstaande donderdagavond een demonstratie op de Dam in Amsterdam om aan iedereen duidelijk te maken dat Israël dat recht heeft. De demonstratie begint om 19:00 uur en duurt tot 20:00 uur. Zie voor meer details deze pagina van het CIDI. Op Facebook kun je aangeven of je van plan bent aanwezig te zijn.
Vanochtend leek even sprake van een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. Althans, Israël zei ja tegen een door Egypte voorgestelde wapenstilstand. Hamas niet. Inmiddels is Israël weer begonnen met luchtaanvallen tegen militaire doelen van de Hamas-terroristen, want de raketten blijven gewoon komen. Het is de verantwoordelijkheid van Hamas als er nog meer burgerdoden vallen, al is het maar omdat Hamas bewust militaire installaties vlakbij of onder normale gebouwen plaatst en omdat Hamas gewone burgers gebruikt als menselijk schild.
Veel zieker wordt het niet. Als dit soort terreur Nederland zou bereiken, dan zou niemand moeilijk doen over het recht op zelfverdediging. Nogmaals, Israël heeft dat recht op zelfverdediging ook. De buren van Israël willen Israël met de grond gelijk maken. Gelukkig heeft Israël een van de krachtigste en meest geavanceerde legers op aarde. Maar niet iedereen vindt dat even leuk. Sommigen zien liever dat Israël zwicht onder de terreur van Hamas. Laat dus van je horen op de manifestatie voor Israël van aanstaande donderdagavond in Amsterdam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten