Ja hoor, nog meer Thunbergjes... Politiek activistisch handboek voor kinderen, nu in de schappen!

Geen categorieapr 28 2019, 20:00
Nu ik dit zo lees denk ik: "Ja, dit zat er natuurlijk ook een keer aan te komen." Toch verbaast het me dat het boek Grijp de macht! nu in de schappen ligt en doodleuk aangeprezen wordt.
Amerikaanse journalist Caroline Paul schreef een politiek activistisch handboek voor kinderen. Schrijver Eva Rovers las het boek en knipt en plakt daar vervolgens doodleuk de essentie van haar eigen boek, genaamd Practivisme, doorheen. Met het zinnetje: "Haar (Caroline) tips zijn overigens net zo bruikbaar voor volwassenen." worden enige morele bezwaren van het aanprijzen van een boek, gericht op het aanwakkeren van politiek activisme bij kinderen, in één klap van de hand gedaan. Wat een dolle boel.
Wat dit boek (en het artikel) doet is nog meer klimaatspijbelaars creëren die menen verstand van zaken te hebben en recht te hebben op enige invloed. Er wordt wel gesuggereerd dat 'je eerst onderzoek moet doen' maar je gaat mij niet vertellen dat die tienduizenden koters op het Malieveld en in Amsterdam allemaal netjes het meest recente IPCC-rapport hebben doorgebladerd.
De 'tactieken' die worden genoemd zijn ook van het meest uitgekauwde soort. Zo kunnen de lezers van het boek: 'een brief sturen'; 'bellen voor een afspraak'; 'een flashmob, lied fotoserie of...', hou je vast; 'een toneelstuk organiseren midden in een winkelcentrum' en zelfs, hou je nu maar héél stevig vast, 'je actie op social media delen'!
Voor maar €17,50, of zelfs maar €15,- als je liever Eva's boek aanschaft, kun jij de nieuwe Greta Thunberg zijn! Want wie zit er nou niet te wachten op een toneelstuk over klimaatverandering in een winkelcentrum, dat door tieners op YouTube is gezet? Subscribe you later!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten