Jaja 'solidaire' D66-nepnieuws-tante is weer helemaal terug van weggeweest: 'Huren gaan we niet bevriezen, ik vertrouw op de eerlijkheid van verhuurders'

Jaja 'solidaire' D66-nepnieuws-tante is weer helemaal terug van weggeweest: 'Huren gaan we niet bevriezen, ik vertrouw op de eerlijkheid van verhuurders'

Kajsa Ollongren op een meeting in juli 2019. Bron: fotografiekb / Shutterstock.com.

Ze is nauwelijks weer terug als minister en laat meteen zien waarom NIEMAND haar heeft gemist. Kajsa Ollongren doet een 'moreel appèl' op alle verhuurders in deze barre tijden. Ze is van mening dat de overheid niet de belastingen of de huren hoeft te verlagen. Wat fijn om haar weer terug te hebben als minister...

Het lijkt erop alsof het kabinet erop uit is om de middenklasse te doen laten verdwijnen. Belastingen tijdelijk verlagen? Ho maar! Huren verlagen, of deels compenseren? Ho maar!

Kajsa Ollongren liet meteen weer van haar horen bij haar rentree vanmiddag - gelukkig voor haar persoonlijk is ze inmiddels weer helemaal hersteld van haar ziekte.

Ollongren zag helemaal niks in het plan om de huren te bevriezen, liever gaat ze ervan uit dat sommige verhuurders - die het geld kunnen missen - wellicht zelf de huren bevriezen.

''Ik vertrouw er op dat verhuurders maatwerk leveren als huurders door de coronacrisis in de problemen komen''.

Kamerleden waren uiteraard helemaal niet tevreden met dit antwoord. Want zoals Henk Nijboer zei: "In een moreel appèl kan je niet wonen!"

Juist in deze crisistijd moet het kabinet de belastingen drastisch verlagen, waardoor schulden niet toenemen en mensen nog op normale wijze hun vaste lasten kunnen betalen.

Maar ho maar! De overheid is uiteraard niet voor haar burgers, liever geven zij cadeautjes weg aan gigantische multinationals. Het moge maar weer eens duidelijk zijn: het probleem is de overheid zelf.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Kajsa Ollongren belasting Huur

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties