Jan Roos had geen enkel probleem met de benoeming van Ahmed Marcouch... tot hij dit zag

Geen categoriejul 06 2017, 17:00
Daarom is Jan voor het gekozen burgemeesterschap.
"De baantjescarrousel van de PvdA," begint Jan Roos in zijn meest recente vlog voor La Vie Jan Roos, "draait met de snelheid van Mach 4. Alle rode ratten verlaten zo snel mogelijk het zinkend sociaaldemocratisch schip. Gelukkig staat Nederland vol met opvanghuizen voor die PvdA'ers. De NPO neemt er een paar over, pensioenfondsen pakken er een paar op, ziekenhuisgroepen vragen ze, en dan zijn er natuurlijk nog eens alle burgermeestposten waar zo'n Partij van de Arbeider niet misstaat."
De grootste ophef kwam er, dat weten we allemaal, na de benoeming van Ahmed Marcouch als burgervader van Arnhem. "Iedereen kwaad," legt Roos uit, "want hij is een Marokkaan, een moslim, en nog veel erger: een PvdA'er. Het was zelfs zo heftig dat Geert Wilders en een aantal van zijn discipelen naar de Rijnstad togen om met een spandoek waarop stond dat hij geen 'Arnhemmistan' wil voor het stadhuis ging demonstreren."
Jan dacht daar heel anders over. "Ik moet eerlijk zeggen," gaat 'ie verder, "om de benoeming van Ahmed kon ik me niet zo druk maken. We lopen de hele dag te gillen dat mensen moeten integreren, en als ze dan burgemeester van een stad worden moeten we weer gillen dat we dat niet moeten willen want het is namelijk een allochtoon. Ahmed Aboutaleb -- Marokkaan, moslim, én PvdA'er -- doet het ook prima als burgemeester van Rotterdam. Ik zag het probleem niet."
Nou ja, totdat Jan een video zag van Marcouch die enkele vragen over Arnhem probeert te beantwoorden. Hoe heten twee van de vier bruggen over de Rijn? Ahmed wist het niet. Roos: "Marcouch zet zich hier toch echt voor gek. Je mag toch wel hopen dat je heel even de Wikipedia leest van een stad waar je net met zoveel ophef eerste burger van bent geworden." Helaas is niets minder waar. Marcouch kon namelijk ook geen antwoord geven op de vraag hoe de bekende snackbar van Emile Ratelband in Arnhem heet, wie de trainer is van Vitesse, en -- oh ja -- hij kon ook geen drie straatnamen in Arnhem opnoemen, ook niet toen hij de duidelijke hint kreeg dat die namen op het bordspel Monopoly staan. Die weet ik zelfs, en ik ben alleen maar een paar keer langs Arnhem gereden (Ketelstraat, Steenstraat, Velperplein).
Maar Ahmed? Die had werkelijk geen idee. Hij grapte, hij grolde, hij hinnikte achterlijk, maar een antwoord bleef hij schuldig. Roos:

"Hij weet echt helemaal niks. Oké, die patatzaak is een lastige, de rest [is] eenvoudige kennis van Arnhem. Ahmed heeft dus geen ene moer interesse in die stad."

"En dit is nou de reden," concludeert Jan terecht, "dat ik voor het gekozen burgemeesterschap ben. Niet om Marokkaanse PvdA-moslims het onmogelijk te maken, maar om ordinaire baantjesjagers tegen te gaan die zich niet eens willen inlezen over de stad en haar bevolking waar ze straks de baas van worden. Gatverdamme wat een domme arrogantie."
Like La Vie Jan Roos op Facebook, volg hem op Twitter, en abonneer je op zijn YouTube-Kanaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten