Jehova-christenfundi's huilen tranen met tuiten, omdat ze verboden zijn in Rusland. Lekker janken!

Jehova-christenfundi's huilen tranen met tuiten, omdat ze verboden zijn in Rusland. Lekker janken!

Normaalgesproken is er alles aan te merken op de brute tirannie waarmee Rusland alles verbiedt wat anders is, maar in het geval van de Jehova's getuigen... heeft het Kremlin eigenlijk toch best een punt.

De Jehova's Getuigen zijn boos. Is dat omdat mensen de deur niet meer voor ze opendoen? Is dat omdat de wereld Jimmy Hendrix's All Along the Watchtower nog altijd boeiender vindt dan hun eigen Wachttoren? Komt het omdat mensen nog altijd niet willen inzien dat Jezus eigenlijk aan een paal zou zijn gestorven dan aan een kruis?

Nee, niets van dat alles. De christelijk-fundamentalistische sekte is verboden in Rusland, en de radicale club wil dat die gemene Poetin dat verbod gaat terugdraaien. Desnoods met behulp van een gerechtshof in Straatsburg:

"De Jehova’s Getuigen in Rusland gaan het besluit van de Russische autoriteiten om de kerk te verbieden aanvechten bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Moskou heeft de Jehova’s Getuigen bestempeld tot ‘extremistische organisatie’."

Nou, beste Jehova's Getuigen, ik wens jullie daar heel succes mee. Rusland is niet echt het land dat zich écht iets aantrekt van de talloze vonnissen die de EHRM-rechters vanuit Frankrijk uitvaardigen tegen het land. Normaalgesproken is dat een grof schandaal, want dan hebben we het over de rechten van vrouwen, homo's, ongelovigen, Europeanen en anderen die in het hedendaagse orthodox-achterlijke Rusland steeds meer onder druk komen te staan.

Maar dat een extremistische sekte wordt verboden die op kwetsbare mensen aast, hen uitbuit en vervreemdt van vrienden en familie? Dat verbod lijkt me juist een heel goed plan. En mooie bonus: scheelt de Russen ook weer een hoop aanbelterrorisme.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties