Jeremy Scahill: Obama voert militairistische orwelliaanse oorlog in Irak

Jeremy Scahill: Obama voert militairistische orwelliaanse oorlog in Irak

Bij de Dagelijkse Standaard vinden we Obama misschien een ultralinkse, pacifistische, laffe slapjanus die niet hard genoeg optreedt tegen ISIS, maar niet journalist en documentairemaker Jeremy Scahill. Scahill kan het weten want hij heeft er een hele documentaire over gemaakt, Dirty Wars die in 2013 genomineerd werd voor een Oscar, en een boek over geschreven. Denk aan de drone-oorlog van Obama en de vermeende martelpraktijken van JSOC.

In deze rant van 15 minuten gaat Scahill los op de militairistische, orwelliaanse oorlogspolitiek van Obama die doorgaat op het bedrog van Bush en Cheney inzake de invasie van Irak. Volgens Scahill is ISIS het resultaat van de Irakpolitiek en de interventionistische MiddenOosten-politiek van de Verenigde Staten. Over Hillary Clinton heeft Scahill helemaal geen goed woord over. Oma Hill is nog een grotere militairistische havik dan Obama. Deze oorlog tegen ISIS vormt een nieuwe voedingsbodem voor radicalisering, jihadisme en terrorisme, aldus Scahill. Scahill wijst ook nog even fijntjes op de oorlog van de Amerikaanse regering tegen journalisten en klokkenluiders.

Waarschuwing voor rechtse tere zieltjes: deze journalist is LINKS!!!!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties