Jetzt gehts wieder los: 'Schoten bij synagoge in Wenen, meerdere gewonden'

Jetzt gehts wieder los: 'Schoten bij synagoge in Wenen, meerdere gewonden'

Het is de afgelopen dagen weer goed raak met aanslagen en geweldsincidenten in Europa. Maar nu lijkt het terreur, dat zich voornamelijk afspeelde in Frankrijk, zich te hebben verplaatst naar Oostenrijk. In Wenen zijn maandagavond meerdere gewonden en doden gevallen. Het begon allemaal na een aanval in de nabijheid van een synagoge.

Vooralsnog is er weinig bekend over het 'voorval' in Wenen, maar volgens de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung is er momenteel een terreuralarm in werking gesteld. Daarbij worden Joodse Oostenrijkers aangeraden om niet meer hun huis te verlaten.

Volgens Oostenrijkse media is er tot nu toe een persoon overleden, maar vanwege de chaos die nu in Wenen heerst is dat nog niet officieel bevestigd. De Dagelijkse Standaard zal dan ook updates plaatsen onderaan dit nieuwsbericht.

Update:

* Vier doden

* 15 gewonden

* Een zwaargewonde politieagent

* Er is geschoten op 6 verschillende plaatsen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen

* De aanval had een terroristisch motief, dader(s) zou(den) aanhanger(s) van IS zijn

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties