Jeugdkamp is van God los: stuurt ouders kaartjes met nagemaakte ISIS-martelingen

Geen categoriejul 30 2017, 8:00
En hun verdediging is "De rode verf staat symbool voor hun afdelingskleur, niet voor bloed." Leuk geprobeerd natuurlijk, maar niet heus.
Wat gaan jouw kinderen doen deze zomer? Buitenspelen, naar het strand, zwemmen in het zwembad? Wellicht achter de meiden aan als ze wat ouder zijn, of anders gewoon veel voetballen of gamen. Allemaal heel reguliere invullingen van de zomervakantie.
De kinderen die met de christelijke jeugdvereniging Chiro op kamp gaan, hebben echter hun heel unieke invulling van de zomermaanden. Ze gaan gewoon voor ISIS'je spelen in de Belgische bossen! Vervolgens worden er kaarten naar het thuisfront gestuurd waarop een vreemde soort nep-marteling te zien is - alleen de oranje overalls ontbreken nog. Uit Het laatste nieuws:

"Altijd leuk om een postkaartje van je kind te krijgen als het op kamp is. Of liever: bíjna altijd. Want David Manhaeve uit Waregem is gisterochtend serieus geschrokken toen hij het kaartje van zijn 8-jarig zoontje uit de bus haalde.

Een groepje jongens in onderbroek, op hun knieën en geblinddoekt, met rode verf bespoten. "In tijden waarin IS ons continu met zulke beelden confronteert, is dit misselijkmakend", zegt de boze vader."

Kampenorganisator Chiro zegt dat de kaart een 'typische doop' moet voorstellen. Ah ja, want je doopt kinderen inderdaad met een substantie die op bloed lijkt en niet - ik noem maar een zijstraat - gewoon water?
Maar goed, ergens snapt Chiro de ophef toch weer wel en gaat stoppen met het gebruik van het kaartje. En dat is dan toch wel weer winst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten