Jihadi John: "Ik kom terug naar Engeland"

Geen categorieaug 23 2015, 17:00
De beul is ontmaskerd maar zegt terug te zullen keren naar Engeland.
Het heeft er alle schijn van dat de beruchte ISIS-beul die bekendstaat als Jihadi John zichzelf ontmaskerd heeft. Dat bericht Elsevier.
Het lijkt erop dat de beul die in diverse video's opdook van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) zijn gezicht heeft laten zien. In een nieuw filmpje zegt de man van wie wordt gedacht dat het Jihadi John is, dat hij teruggaat naar Groot-Brittannië.
Behalve zijn terugkeer naar zijn thuisland, zegt de man dat hij doorgaat met onthoofden, meldt de Britse krant The Daily Mail, die de video in handen heeft.
Nadat hij de hoofdrol voor zich opeiste in verschillende afschuwelijke onthoofdingsvideo's werd de ware identiteit van Jihadi John al bekend gemaakt. Zijn echte naam is Mohammed Emwazi. Hoewel we vaak horen dat terroristen uit een arm gezin komen en alle hoop verloren hebben op een goede toekomst komt hij uit een welgestelde familie en had hij alle mogelijkheden om iets van zijn leven te maken.
De nieuwe video is waarschijnlijk opgenomen in juni. Dat zou gebeurd zijn bij de zuidoosterse Syrische stad Deir Ezzor. In de video zegt hij onder meer:
"Ik ben Mohammed Emwazi. Ik ga binnenkort terug naar Groot-Brittannië met de kalief."
'De kalief' is Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van ISIS. In de video wordt Emwazi omringd door bodyguards.
Emwazi is één van de meest gezochte terroristen ter wereld. Er staat een beloning van 10 miljoen dollar op zijn hoofd. Degene die hem aangeeft krijgt dat bedrag toegekend van de Amerikaanse regering.
Hoewel Emwazi als tiener en als student niet streng gelovig was (hij dronk alcohol, rookte wiet en studeerde ICT) werd hij later steeds radicaler.
Natuurlijk klinkt het wat belachelijk dat hij denkt dat hij veilig naar Engeland kan reizen, maar hij kon weleens gelijk hebben. ISIS heeft een systeem opgezet om mensen Europa binnen te smokkelen. De inlichtingendiensten kunnen - helaas - niet iedereen in de gaten houden, zeker niet als hij een maand of twee geleden al terugkeerde naar Europa en niet pas nu, nadat de video vrij is gegeven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten