Jihadist probeert militairen te ronselen op F16-basis

Geen categorieokt 10 2014, 8:00
Nederlandse jihadisten worden steeds brutaler.
Een Nederlandse jihadist, zijn naam is onbekend maar het zal vast wel weer iets met 'Abou' zijn, heeft geprobeerd zijn oud-collega's van de F16-vliegbasis in Volkel te ronselen voor de jihad, de 'heilige strijd' voor veel moslims. Het gaat niet om zomaar een jihadist, nee, het gaat om een geradicaliseerde ex-militair.
Het is dus iemand met waarschijnlijk flink wat gevechtservaring die precies weet hoe de F16-basis in elkaar steekt, hoe de beveiliging werkt en welke mensen er allemaal gevoelig zijn voor ronselpraktijken. De jihadist heeft onder andere per mail geprobeerd nieuwe jihadi's te ronselen, schrijft De Telegraaf:

De luchtmacht heeft dit incident begin deze week gemeld bij de geheime diensten MIVD en AIVD, die de zaak nu onderzoeken. Het voorval is gemeld door vliegbasiscommandant kolonel Peter Tankink. Het ministerie van Defensie erkent dat 'conform procedures' beide inlichtingen- en veiligheidsdiensten gealarmeerd zijn. Bronnen spreken over 'ronselpraktijken, die heel bedreigend overkwamen'.

Dat is wel echt hondsbrutaal. De ex-militair kon niet anders dan geweten hebben dat hier een melding van zou worden gemaakt en dat de geheime diensten vervolgens zouden worden ingelicht. Ik kan me niet voorstellen dat hij dit deed bij seculiere/christelijke collega's. Hij moet zijn activiteiten hebben toegespitst op de islamitische medewerkers op de luchtmachtbasis van Defensie. Blijkbaar lopen daar - in de ogen van de jihadist - potentiële jihadi's rond die zich willen aansluiten bij ISIS om genocide te plegen in Syrië en Irak.
De jihadist is 'm inmiddels gevlogen volgens een bron van de krant. Lekker is dat. Hoe kan dat nou weer? Stond hij dan helemaal niet op de radar van de MIVD of de AIVD? Wat dit nieuws nog een stukje akeliger maakt is dat het een publiek geheim is dat daar in Volkel ook kernwapens liggen opgeslagen. Het is onvoorstelbaar wat er zou kunnen gebeuren als jihadi's daar toegang tot zouden krijgen. Geert Wilders van de PVV heeft meteen een debat aangevraagd over de kwestie. Dat lijkt me volkomen terecht, want hier is het laatste woord nog niet over gezegd.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten