cleese

John Cleese reageert op verwijderde Fawlty Towers-aflevering: 'aflevering is juist kritiek op racisme'

Geen categoriejun 12 2020, 18:00
UKTV liet weten dat het om de aflevering gaat, waarin onder meer een majoor te zien is die zich racistisch uitlaat over een cricketteam. Volgens Cleese wordt de majoor in de scène juist belachelijk gemaakt en niet de personen in het sportteam.
Britse humor en ironie ten top! Maar dat maakt een organisatie als UKTV helemaal niets uit. En dat is precies het probleem: organisaties rollen bij voorbaat al om, in de hoop een wit voetje te halen bij de demonstranten. Virtue signalling dus. En dat doen ze met de grote kwast, want context maakt niets meer uit. Alles wat ook maar enigszins als racistisch zou kunnen worden gezien, is een potentieel gevaar voor dit soort organisaties.
Cleese doet nog een poging om ons aan het belang van context te herinneren en zegt: "Een van de dingen die ik in de laatste 180 jaar heb geleerd is dat mensen veel verschillende soorten humor kunnen hebben."
Helaas John, was het maar zo. Een standbeeld van Piet Hein werd alsnog besmeurd, ondanks het feit dat zelfs de linkse krant Trouw hem vrijpleitte. Maakt allemaal niks meer uit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten