John McEnroe moet zijn mond houden over Maria Sjarapova

Geen categoriemrt 13 2016, 15:00
Tennislegende John McEnroe heeft de oorlog verklaard aan tennisster Maria Sjarapova.
Zoals wij eerder al berichtten heeft Sjarapova positief getest voor een drug, meldonium genaamd. Volgens de tennisster nam ze deze drug, of medicijn, op advies van de dokter. Tot voor kort was dat geen enkel probleem, maar de regels zijn in januari 2016 veranderd, waardoor het opeens illegaal werd om meldonium te nemen.
Sjarapova beweert dat ze daar niet van op de hoogte was, wat dan ook de reden was dat ze het gewoon bleef gebruiken, ook tijdens het Australian Open waar ze vervolgens positief testte voor doping.
Haar verhaal is prima geloofwaardig, maar helaas denkt John McEnroe daar net een beetje anders over. De man die ooit bekendstond als de badboy van de tenniswereld wil tegenwoordig blijkt een heilig boontje zijn:

"Het is moeilijk te geloven dat niemand in haar team, dat uit zo'n dertig man bestaat, of Maria zelf niet wist dat dit ging gebeuren", zegt McEnroe.

Ironisch genoeg geeft hij vervolgens toe dat hem in 1990 hetzelfde overkwam. Hij had toen ook een middel gebruikt dat kort daarvoor toegevoegd was aan de lijst met verboden middelen, maar daar was hij niet van op de hoogte:

"Niemand had me dat verteld. Het is dus mogelijk dat Maria het ook niet wist, hoewel dat wel zeer twijfelachtig is."

Met andere woorden: met hem was het wel geloofwaardig, maar met Sjarapova niet? Wat een onzin.
Het is heel simpel. Sjarapova heeft een ontzettend mooie carriere. Ze is enorm succesvol en populair. Het zou wel bijzonder onnozel van haar zijn om dit middel te blijven gebruiken nadat het illegaal is verklaard. Geen normaal mens zou dat doen, en al helemaal niet een tennisster van Sjarapova's statuur.
Het moge duidelijk zijn: ik sta in deze zaak vierkant achter Sjarapova. Ik kan het me niet voorstellen dat ze dit risico bewust nam en geloof dat McEnroe er verstandig aan doet om zijn mond gewoon te houden. Ik begrijp dat het lekker voor hem is om weer eens in de belangstelling te staan, maar dit is niet de wijze waarop je dat moet willen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten