Jonge criminelen haalden ruim een ton binnen met naaktfoto-chantage

Geen categorienov 02 2019, 9:00
Een groep jongeren tussen de 15 en 18 jaar heeft door middel van afpersing met naaktbeelden ruim honderdduizend euro op weten te strijken. De in Leiden (en omgeving) woonachtige jongeren zijn door de politie opgepakt.
Dat is even lekker cashen zeg! Gezellig met je vrienden een beetje social media afstruinen terwijl je je voordoet als meisje. Want met die dickpic-epidemie van tegenwoordig valt natuurlijk ook grof geld te verdienen. Via Instagram en Snapchat legden de knaapjes contact met hun prooi. Die kregen ze zover om naaktfoto's te sturen en daarna dreigden ze met het openbaar maken van die foto's, tenzij er zou worden betaald. Easy money.
En slachtoffers die betaalden werden gewoon onder druk gezet om nog meer te betalen. Had je maar niet zo achterlijk moeten zijn om je pik de ether in te sturen.
Volgens de politie zat de organisatie behoorlijk strak in elkaar. Er was een taakverdeling gemaakt van nep-accountbeheer en druk uitoefenen op sociale contacten van het slachtoffer, tot het beheren van bankrekeningen. En dat is volgens mij ook waar het mis is gegaan bij deze jongens, ze chanteerden namelijk door het sturen van een Tikkie.
Het frappante aan dit alles is dat veruit de meeste slachtoffers (en bewust doelwit) jongens zijn. Het beeld van het onzekere meisje, dat met dagenlange chatsessies overgehaald moet worden om naaktfoto's te sturen, is niet meer.
Misschien is dit dan nu het keerpunt van die belachelijke trend van dickpics. Volgens mij heeft zo'n foto sturen überhaupt nog nooit het gewenste resultaat opgeleverd. Aan de andere kant zal een vrouw het ook niet snel toegeven als een dickpic wél zou hebben gewerkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten