Jonge Socialisten zijn niet goed bij hun hoofd: demonstreren op zondagmiddag op de Biblebelt tegen racisme

Geen categoriemei 01 2017, 9:03
Zondagmiddag ging in Kampen een klein groepje PvdA-jongeren de straat op om te demonstreren tegen de invoering van de avondklok op het asielzoekerscentrum in Dronten. Burgemeester Koelewijn wilde namelijk een avondklok voor bewoners van het asielzoekerscentrum nadat een 17-jarig meisje uit Kampen een half jaar geleden werd verkracht door een asielzoeker.
De burgemeester is in gesprek gegaan met het slachtoffer: "Het meisje vroeg zich af hoe het kan dat mensen met mogelijke oorlogstrauma's 's nachts op straat kunnen rondlopen. Die vraag heeft mij aan het denken gezet", zegt Koelewijn.
"Je wilt voorkomen dat mensen met trauma's 's nachts over straat gaan en tot dit soort vergrijpen kunnen komen."
Een avondklok zou volgens de burgemeester onderdeel kunnen uitmaken van de huisregels van een azc. Zo wordt volgens burgemeester Koelewijn niet alleen de omgeving beschermd, maar ook de vluchtelingen zelf. De burgemeester benadrukt nog dat een azc natuurlijk geen gevangenis moet zijn.
Hierin heeft de burgemeester natuurlijk helemaal gelijk. De asielzoeker heeft niet alleen het meisje verkracht maar ook geprobeerd haar te vermoorden door de keel dicht te knijpen en haar onder water te verdrinken. Daar komt nog bij dat de ‘verdachte’ de feiten steeds blijft ontkennen. Begrijpelijk dat de burgemeester maatregelen wil nemen om een dergelijk drama in de toekomst te voorkomen.
Maar dat mag dus niet van de Jonge Socialisten: ,,Want het idee voor een avondklok komt voort uit de aanranding die vorig jaar is gepleegd door een bewoner van het azc.
En dus heeft het slachtoffer van de brute verkrachting vette pech wat de Jonge Socialisten betreft omdat het feit gepleegd is door een asielzoeker. Overigens kwam er geen mens op de demonstratie af omdat de meeste Kampenaren gewoon in de kerk zaten. De Jonge Socialisten uit Groningen, Zwolle en Amsterdam stonden er dus vrijwel alleen voor. En dat is maar goed ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten