Jongen met autisme flipt helemaal. Wanneer de politie komt slaat de sfeer echter totaal om

Jongen met autisme flipt helemaal. Wanneer de politie komt slaat de sfeer echter totaal om

Soms schieten met autisme gewoon zomaar in de stress, maar de oplossing daarvoor kan soms net zo verrassend zijn als de oorzaak.

We kennen allemaal wel iemand die het heeft: autisme. Sommige mensen hebben er nauwelijks last van, maar anderen worden er soms door beperkt in hun leven. Vooral op sociaal vlak kan het af en toe voor problemen zorgen, maar met een beetje wederzijds begrip is daar vaak wel overheen te komen. Helaas zijn er ook mensen die ernstig last kunnen hebben door hun autisme, zoals Bubba uit Tennessee. Deze jongen had meer dan eens last van aanvallen, waarbij hij totaal in paniek raakte en nauwelijks tot rust te bedaren waren. Nee, als je zijn moeder mag geloven, is er slechts één ding dat hem dan weer uit zijn aanval kan halen: de politie.

Toch gaat dit niet zoals je zou verwachten. De ordehandershavers hoeven Bubba gelukkig niet in de boeien te slaan om hem weer rustig te krijgen. Nee, interessant genoeg is de aanwezigheid van de agenten genoeg. In mijn tijd bij De Dagelijkse Standaard is mij opgevallen door er aardig wat verhalen bestaan over autistische jongeren die een grote fascinatie hebben voor alles wat met de politie te maken heeft. Waar dit vandaan komt, kan ik niet 1-2-3 verklaren, maar er lijkt zeker iets te zijn wat indruk op hen maakt en zelfs een paniekaanval kan doorbreken.

Zijn moeder had wel vaker de politie laten komen om haar zoon te kalmeren, maar de agent die deze keer langskwam bracht meer mee dan enkel zijn geruststellende aanwezigheid. Agent Corey Loftis besloot wat meer tijd te nemen, en Bubba wat technieken te leren die hem altijd hielpen als hij gestresst was. De belangrijkste was het doen van wat push-ups, waardoor je weer helemaal tot jezelf zou komen. De jongen deed maar al te graag mee met de agent, wat deze prachtige foto opleverde:

Push-up_2

De begeleidende tekst mag er overigens ook zijn. In een tijd waarin het wederzijdse wantrouwen tussen agenten en de Amerikaanse bevolking, en dan met name zwarte Amerikanen, een dieptepunt heeft bereikt, is dit een geweldig beeld dat laat zien dat de politie er toch echt is om ons te helpen, wat het probleem ook is!

Lees meer over:
Politie autisme

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties