Jongen met Downsyndroom krijgt kans van z'n leven en grijpt 'm: wordt jongste ondernemer van de stad!

Geen categoriemei 09 2016, 21:00
Zo doe je dat!
Talrijk zijn de mensen die consequent mensen met het syndroom van Down onderschatten, en beschouwen als vrolijke mensen die desalniettemin nogal weinig nut hebben. Dat is een enorme denkfout, want dan hebben die mensen de 20-jarige Blake Pyron nog niet ontmoet.
Toen Blake namelijk van de middelbare school kwam, had hij aanvankelijk moeite met het vinden van een baan. Hij had een tijdje bij een restaurant gewerkt, maar in z'n examenjaar hield die tent er mee op. Hoe kon Blake toch z'n eigen kostje bij elkaar gaan scharrelen?
Young-Man
De familie van Blake had toen een idee: waarom maakt de jongen niet z'n baan van z'n passie? Blake is namelijk een enorme fan van slushpuppies, konden ze daar niet wat mee doen? Dat bleek wel te kunnen..
Op 7 mei ging Blake's imposante kraam open, en de zaken lijken meteen storm te lopen:
ad_205029547
Een broer van Blake heeft actief geholpen er een succes van te maken, door alle slushpuppies eigen namen te geven. Zo kan je de "Hulk" betallen, maar ook de "Haaienaanval". Maar voor de rest is het Blake die al het werk doet.
Z'n moeder is dan ook apetrots op de jongen. Ze ziet in zijn succesvolle carrière vooral een bevestiging dat je niet te snel moet oordelen over mensen met het syndroom van Down:

"Je kent ons niet. Je kent ons kind niet, dus geef hem geen labeltje. Dat hebben wij ook niet gedaan, en hij is fantastisch geworden."

En ze heeft een uitdaging voor ouders die - net als zij - een kind hebben dat het Syndroom van Down heeft. Ze zegt:

"Ik wil persoonlijk moeders uitdagen om te geloven in hun kind. Ongeacht wat de maatschappij je vertelt."

Blake is nu de jongste eigenaar van een eigen zaak in heel de stad waar hij woont. Over omzet heeft hij niet te klagen: z'n 15-jarige vriend die momenteel de enige werknemer is, heeft plannen om uit te breiden. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd!
ad_205029533
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten