Jongens worstelen met gewicht

Geen categoriejun 12 2012, 19:00
Wijvengedrag.
Steeds meer jongens en mannen hebben een eetstoornis:

Onderzoeksresultaten van studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in opdracht van anorexiajongens.nl en Stichting Human Concern laten zien dat gemiddeld 25 procent van de ondervraagde mannelijke middelbare scholieren aspecten van [anorexia- en boulimia nervosa] vertoont.

Aan het onderzoek deden 258 mannelijke middelbare scholieren van het VWO, HAVO en VMBO mee, die gedurende 4 maanden werden gevolgd. Opvallend is dat ruim 10 procent van de respondenten minder weegt dan gewenst, ruim 13 procent let erg op de hoeveelheid calorieën die hij inneemt en ruim 2 procent gebruikt bewust laxeermiddelen.

Treurig. Waar is de stoere vent gebleven die zich niet druk maakt om zijn uiterlijk, maar gewoon een goddelijk lichaam overhoudt aan zijn werk, sport en zware dingen tillen voor zijn vrouw? O ja, die hebben we plaats laten maken voor de empathische metroman die dankzij de arbo geen zwaar lichamelijk werk meer mag doen en zijn vrije tijd besteedt aan de afwas. Nogal wiedes dat die dit soort minderwaardigheidsstoornissen oploopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten