Joodse zanger Matisyahu niet welkom op Spaans festival

Geen categorieaug 18 2015, 16:06
Anti-Israëlische activisten maakten bezwaar tegen de Joodse artiest.
De Amerikaans-Joodse zanger Matisyahu is geweerd van een Spaans muziekfestival. Anti-Israëlische activisten van de zogeheten "Boycot, Desinvestering en Sancties" (BDS)-campagne, hadden bezwaar gemaakt tegen de artiest.
Volgens de anti-Israëlische campagne moest Matisyahu worden geweerd vanwege zijn vermeende pro-Israëlische standpunten. De organisatie van het festival eiste vervolgens dat de zanger een brief zou schrijven waarin hij onder meer zijn steun voor een Palestijnse staat moest uitspreken en zijn politieke standpunten over het Midden-Oosten zou verduidelijken. De andere artiesten werd dit niet gevraagd.
De Joodse zanger weigerde dit, en reageert verontwaardigd op zijn Facebookpagina:
"Het festival bleef eisen dat ik mijn persoonlijke denkbeelden zou verduidelijken, wat duidelijk bedoeld was als druk om mij achter de politieke agenda van BDS te scharen. Het was eerlijk gezegd schokkend en beledigend, dat ze mij, als enige openlijke Joodse artiest, probeerden te dwingen tot het doen van politieke uitspraken. Zijn de andere artiesten van het festival ook gevraagd om politieke uitspraken te doen?"
Matisyahu's Facebookpost is inmiddels al duizenden keren gedeeld door mensen die het belachelijk vinden dat hij als enige artiest werd gevraagd om politieke uitspraken te doen, kennelijk alleen vanwege zijn Joodse achtergrond. Volgens de organisatie van het festival zou een optreden van de Joodse zanger "alleen maar ruzie, onbegrip, intolerantie en onbuigzaamheid" hebben veroorzaakt.
4630_86745624188_3592717_n
Matisyahu stond in 2006 op Lowlands en verwierf internationaal bekendheid door zijn orthodox-Joodse uiterlijk, met een lange baard, een keppel en pijpenkrullen. Twee jaar geleden schoor de zanger zijn baard af, naar eigen zeggen omdat hij zijn religie tegenwoordig op een andere manier beleeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten