Joost Eerdmans kiest partij voor de dieren

Geen categorieokt 04 2014, 14:00
Dierenvrienden unite. Wethouder Joost Eerdmans schiet de dieren te hulp in Rotterdam.
De havenstad heeft eigenlijk helemaal geen Partij voor de Dieren nodig: Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam kiest gewoon partij voor de dieren. Uitgerekend vandaag, op Dierendag, kondigt Eerdmans een langdurige strijd aan tegen onrecht die dieren wordt aangedaan. Hij is bezig met een speciale nota Dierenwelzijn Rotterdam.
Eerdmans wil een paar dingen: een verbod op wilde dieren in circussen, een hardere aanpak van dierenbeulen en meer handhaving achter de voordeur op dierenmishandeling. Met dat eerste ben ik het absoluut niet eens - 'wilde' dieren in circussen zijn helemaal niet wild meer, ze worden zelfs geboren in gevangenschap - maar met de andere twee punten ben ik het volkomen eens.

In Rotterdam zullen ordehandhavers van de gemeente voortaan ook nagaan hoe het in de wijken gesteld is met het dierenwelzijn, aldus Eerdmans. Daarnaast hoopt hij in 'Den Haag' voldoende steun te krijgen voor zijn plan om veroordeelde dierenbeulen een levenslang dierenhoudverbod op te leggen en is hij in gesprek met het Openbaar Ministerie over hogere strafeisen bij dierenmishandeling.

Mensen die (huis)dieren mishandelen zijn niet goed bij hun hoofd. Bovendien zijn dierenmishandelaars vaak gasten die langzaam maar zeker overstappen naar het mishandelen van mensen, bijvoorbeeld hun huisgenoten. Wie een hondje zonder pardon een trap verkoopt, zal waarschijnlijk ook niet zo moeilijk doen over het mishandelen van zijn eigen kinderen. Het is goed dat Eerdmans hier extra veel aandacht aan besteedt en Dierendag gebruikt om aandacht te vragen voor deze prangende kwesties.
Het vervelende is dat Dierendag inmiddels gekaapt lijkt te worden door vegetariërs. Mensen die mij kennen, weten dat ik een dierenvriend ben. Ik ben dol op katten, konijntjes en honden (niet op spinnen) en ik houd van dode dieren op mijn bord. Ja, dat betekent dat ik vandaag gewoon vlees eet, net als op alle andere dagen van het jaar. Sorry, lieve vrienden met vegetarische neigingen die zich weer eens beginnen te bemoeien met mijn menu vanavond, maar juist omdat het Dierendag is ga ik vandaag extra genieten van een goed stuk vlees. Echte dierenvrienden doen dat.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten