Jordaanse prins en VN-commissaris confronteert Israël met felle kritiek en een wijzend vingertje

Jordaanse prins en VN-commissaris confronteert Israël met felle kritiek en een wijzend vingertje

Nu bemoeit de VN zich ook steeds meer met de conflicten tussen de Palestijnen en Israël. VN-commissaris en tevens Jordaanse prins, Zeid Ra'ad Al Hussein, heeft zeldzame felle kritiek geuit op Israël en hoe het land is omgegaan met de demonstraties van de Palestijnen. Ergens is dat geen verrassing, want de Arabische wereld heeft steeds meer invloed op de VN en hun 'mensenrechtenbeleid'.

De 1,9 miljoen Palestijnen leven in Gaza "gekooid in een giftige achterbuurt van hun geboorte tot hun dood", zei Zeid. "Niemand is veiliger geworden door de gruwelijke gebeurtenissen van afgelopen week." Volgens Zeid zijn de Israëlische veiligheidstroepen verantwoordelijk voor de 60 Palestijnse doden die alleen al maandag vielen in Gaza.

"Beëindig de bezetting en het geweld, en de onveiligheid zal grotendeels verdwijnen", voegde de Jordaanse prins en VN-chef eraan toe. De kritiek van Zaid ziet de ambassadeur als bewijs dat de Mensenrechtenraad weer terug is bij "de ergste vorm van zijn anti-Israël-obsessie." Volgens haar is het hele betoog van Zaid ingegeven door politieke belangen.

Politieke belangen en invloed zijn bijzondere factoren binnen de Verenigde Naties en de Arabische wereld heeft de afgelopen jaren veel macht verkregen binnen dit hoge orgaan. Hierdoor komen veel onderwerpen, zoals het Israël-Palestina conflict op scherp te staan en krijgt de behandeling van het onderwerp een hele andere lading. Objectief lijkt de uitspraak van deze VN-commissaris dan ook niet te zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties