Jordan B. Peterson gaat door moeilijke tijden: vrouw ernstig ziek

Jordan B. Peterson gaat door moeilijke tijden: vrouw ernstig ziek

Jordan B. Peterson was de afgelopen tijd publiekelijk emotioneel. Nu is duidelijk waarom.

De bekende -- eigenlijk gewoon beroemde -- psycholoog Jordan B. Peterson is de afgelopen tijd op wat controversiële wijze in het nieuws gekomen, omdat hij continu emotioneel werd. De tranen sprongen in zijn ogen, zowel bij PragerU als in Hongarije. Het was een beetje merkwaardig -- hoewel ook wel weer onderdeel van Petersons imago. Hij is nóóit bang geweest om emoties te tonen, en ziet dat ook niet als zwakte.

Maar toch. Het was onderhand een beetje opvallend. Nou, we weten nu waarom. Op Facebook legt hij uit dat er in zijn privéleven het één en ander aan de hand is:

Peterson en zijn dochter Mikhaila zijn alles behalve onbekend met gezondheidsproblemen. Zo lijden ze allebei aan een auto-immuunziekte. Mikhaila is daardoor al van kleins af aan met grote regelmaat te vinden in het ziekenhuis.

Daarnaast is het bekend dat Peterson zelf al lange tijd met depressiviteit worstelt. Die symptomen worden ongetwijfeld heftiger in dit soort moeilijke tijden. En ja, dat betekent dat hij ook emotioneler zal zijn.

Na de Facebook-post hierboven publiceerde Peterson een andere update waarin hij -- duidelijk enigszins emotioneel -- uitlegt hoe hij zijn vrouw ten huwelijk vroeg.

Hij is duidelijk terug aan het kijken op zijn leven met zijn vrouw. Laten we hopen dat dit voorbarig was; dat het uiteindelijk goed komt met haar en dat de twee nog lang van elkaar kunnen genieten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer