Amy Winehouse gehackt door "de meeste grote kranten"

Geen categoriejul 26 2011, 14:00
De Britse pers hackte regelmatig de GSM en zelfs de medische dossiers van de onlangs overleden Amy Winehouse.
Dat zegt onderzoeksjournalist Charles Lavery, voormalig nieuwschef van de Schotse Sunday Mail, tenminste.
Weet u nog hoe met name linkse media he-le-maal losgingen toen bekend werd dat News of the World, een krant van Rupert Murdoch, onethische methodes hanteerde om nieuws te vergaren? GSM's van bekende personen en van slachtoffers van misdaden zouden gehackt zijn, etc.
Och, wat was het allemaal toch ver-schrik-ke-lijk. Linkse kranten zoals de Guardian konden er niet over ophouden. Murdoch en diens zoon moesten zich uiteindelijk zelfs verantwoorden voor een commissie van het Britse parlement; zó ernstig waren de misdrijven van News of the World journalisten.
Weet u het nog?
Nou, volgens de eerdergenoemde Lavery kunnen linkse kranten en andersoortige media wel ophouden met hun schijnheilige spelletjes. Hij beweert namelijk dat een bekend persoon als Amy Winehouse door vrijwel álle grote kranten lastig werd gevallen. Haar GSM werd "routineus gehackt" en 'vrienden' verkochten informatie aan kranten over haar verblijfplaats en problemen met alcohol en drugs.

Onderzoeksjournalist Charles Lavery, voormalig nieuwschef bij de Schotse Sunday Mail, zegt dat de Britse pers - "en niet alleen de kranten van Murdoch maar zowat alle krantenuitgevers" - de gsm en medische dossiers van de overleden zangeres Amy Winehouse hackten. Hij beweert ook dat de gsm's en "andere persoonlijke data" van vader Mitch, moeder Janis, broer Alex en Blake Fielder-Civil, haar grote liefde wiens naam ze liet tattoëren op haar hart, voortdurend gehackt werden.

Ook de medische dossiers van Amy Winehouse werden door de kranten volgens Lavery "constant en routineus" gehackt. Bovendien zegt de journalist dat "mensen die erg dicht bij Winehouse stonden" regelmatig informatie verkochten over het privéleven van de zangeres, ondermeer over haar verblijven in afkickcentra. Ze verkochten ook tips aan tabloids zodat die fotografen konden uitsturen om Winehouse te kieken wanneer ze bijvoorbeeld binnen of buitenwandelde in een afkickkliniek.

Deze tactieken werden niet alleen gebruikt door kranten van Murdoch maar door "de meeste grote kranten", aldus Lavery.
Kortom, Joshua had gelijk: de Guardian en andere linkse kranten waren ongelooflijk hypocriet bezig toen ze zo fel achter News of the World aangingen. Ze zijn zelf namelijk geen haar beter. Dit soort nieuwsgaringstechnieken mogen dan buitengewoon onethisch zijn, maar ze zijn in Groot-Brittannië aan de orde van de dag.
De echte vraag is nu natuurlijk wanneer Lavery voor een onderzoekscommissie moet verschijnen en ook linkse kranten verantwoording moeten afleggen voor hun journalistieke methodes. Om de één of andere reden vrees ik dat we hier weleens op zouden kunnen wachten tot we een ons wegen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten