Jumbo in Rosmalen ontruimd wegens verdacht pakketje

Jumbo in Rosmalen ontruimd wegens verdacht pakketje

De supermarkt is uit voorzorg geëvacueerd.

Na de vondst van een verdacht pakketje is het Jumbo-filiaal in Rosmalen uit voorzorg ontruimd. Dat meldt de politie. Gisteren kondigde de politie al aan dat bij alle 579 Jumbo-supermarkten extra goed wordt opgelet en speciale veiligheidsmaatregelen worden genomen, na incidenten met explosieven bij Jumbo's in Zwolle en Groningen.

Jumbo-supermarkten worden al enige tijd geteisterd door een mysterieuze afperser. De crimineel eist een groot bedrag aan Bitcoins van de supermarktketen, en om zijn punt kracht bij te zetten dreigt hij met explosieven.

Dat er nu een verdacht pakketje in Rosmalen is gevonden, is opmerkelijk. De afperser zou namelijk in Groningen wonen, ver van het in Noord-Brabant gelegen dorp. Ook ligt Rosmalen niet ver van het nationale Jumbo-hoofdkwartier in Veghel, wat er op zou kunnen duiden dat de afperser zijn acties dichter bij de Jumbo-directie wil brengen.

De politie is een klopjacht gestart op de afperser. Het zou gaan om een man, vermoedelijk woonachtig in Groningen, tussen de 20 en 40 jaar oud. Ook heeft de dader verstand van techniek, electronica en explosieven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Jumbo criminaliteit afpersing

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties