Juncker spoort Rutte aan om Roemenië in Schengenzone te krijgen!

Geen categoriejan 11 2019, 17:00
Dolle boel daar in Brussel! Jean-Claude Juncker probeert Rutte aan te sporen om Roemenië in de paspoortvrije Schengenzone te krijgen! 'Roemenië voldoet aan de technische voorwaarden', aldus Juncker. Via het AD.
In september zei Juncker al dat het 'hoog tijd' was dat Roemenië en Bulgarije lid moesten worden van de Schengenzone. Het Europees Parlement was met een overgrote meerderheid voor, maar Frankrijk en Nederland zien dat niet zo zitten!
Dat Roemenië er qua justitiële hervormingen belabberd voorstaat en zelfs bepaalde vorderingen teniet heeft gedaan, maakt Juncker en het Europees Parlement kennelijk allemaal niets uit. Waarom hij ze überhaupt zo graag in de Schengenzone wil, staat niet in het artikel vermeld.
Rutte is blijkbaar wel op de hoogte van Juncker's intenties, want Juncker gaf aan:

"Hij weet dat ik van hem verwacht dat hij op dit vlak vooruitgang boekt."

Mooi toonbeeld van Europese democratie waar de premier van een land dat tegen dit plan is, even wordt aangezwengeld om 'vooruitgang te boeken' door die dronken droplul van een Juncker. Want ja, 'technisch gezien voldoen ze aan de voorwaarden.'
Een tweetal armoedige landen toegang geven tot de Schengenzone, alleen omdat 'ze aan de technische voorwaarden voldoen', wetende dat dit voor een hoop criminaliteit en sociale ontwrichting gaat zorgen, is dus prima beleid in de ogen van Juncker én het Europees Parlement. Dikke kans ook dat Rutte hier uiteindelijk gewoon in meegaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten