Juncker: "Stem van Eerste Kamer voor Associatieverdrag bewijst dat Oekraïne in Europa hoort"

Juncker: "Stem van Eerste Kamer voor Associatieverdrag bewijst dat Oekraïne in Europa hoort"

Kan iemand Rutte's inlegvelletje nog vinden?

In de Nederlandse media is er bijna geen aandacht voor de reactie van de boven-ons-gestelden in Brussel op het nieuws dat de Eerste Kamer alsnog voor het Associatieverdrag met Oekraïne gestemd heeft, maar gelukkig zijn buitenlandse media er wél mee bezig. Zo bericht de Express (een Britse krant) dat het hoofd van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, buitengewoon tevreden was met de stemming:

EU Commission chief Jean-Claude Juncker was quick to hail the result of the Senate vote, saying it showed once and for all that “Ukraine’s place is in Europe”.

Als Brusselse technocraten "Europa" zeggen bedoelen ze "de Europese Unie." Ondanks al Rutte's beloftes dat Oekraïne nooit lid zou worden van de EU, hij schreef er zelfs een inlegvelletje voor, geeft Juncker nu dus gewoon toe dat dit op termijn wél gaat gebeuren. Hij en de andere Europese boven-ons-gestelden willen per sé dat Oekraïne bij de EU wordt gehaald -- en de stemming van de Eerste Kamer geeft hen in hun ogen die gelegenheid.

[caption id="attachment_168013" align="aligncenter" width="1024"]Mark Rutte en Jean-Claude Juncker zijn al jaren politieke bondgenoten. EU2016 NL (bron: Flickr) Mark Rutte en Jean-Claude Juncker zijn al jaren politieke bondgenoten. EU2016 NL (bron: Flickr)[/caption]

Hier is het hele citaat van Juncker:

"Today's vote in the Dutch senate sends an important signal from the Netherlands and the entire European Union to our Ukrainian friends: Ukraine's place is in Europe."

We zijn besodemieterd. In bananenrepubliek Nederland kan dit allemaal. De ene dag houden we een referendum, de andere dag vertelt onze premier ons dat hij de uitslag toch maar negeert maar dat hij onze zorgen serieus neemt, maar aan het einde van de rit doen ze allemaal lekker wat ze zelf willen.

Welkom in Nederland, ook wel bekend als Zimbabwe aan de Noordzee.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties