Kabinet bezuinigt commando's weg, maar 'investeert' wel 153 miljard euro in foute banken

Geen categoriejul 17 2017, 10:00
De commando's staan op het punt van omvallen.
Dat het kabinet Rutte II een waar rampenkabinet wisten we natuurlijk al, maar toch schrokken we ons allemaal kapot toen RTL Nieuws een paar dagen geleden berichtte dat de commando's -- onze elitetroepen -- op het punt van omvallen staan. Hun kleding is versleten, hun wapens zijn kapot... waardoor er levensgevaarlijke situaties ontstaan.
https://twitter.com/SiebeSietsma/status/885825685884989440
Tot het einde van het jaar mogen de commando's zelfs niet meer trainen. Op die manier hoopt het nachtmerriekabinet te voorkomen dat er daadwerkelijk ongelukken gebeuren -- wat inhoudt: dat een commando tijdens een oefening per ongeluk gedood wordt. Niet door een vijand, maar door niet-werkend materiaal. Want ja, er wordt serieus rekening mee gehouden dat hun wapens spontaan kunnen ontploffen.
Het is natuurlijk een grove schande dat onze commando's -- en het leger in het algemeen -- zo ongelooflijk wegbezuinigd is... maar het wordt allemaal nog erger als je bedenkt dat het kabinet ondertussen wel bakken met geld 'investeert' of 'reserveert' voor banken 'in de eurozone.' En wat blijkt, aldus het altijd scherpe 925?

Waar gaf het Kabinet-Rutte II dan wel geld aan uit? Illegale staatssteun voor banken in de eurozone, niet zijnde ING, SNS of ABN Amro. Uit de miljoenennota van 2016 blijkt dat er € 153,7 miljard is gereserveerd voor steun aan banken in landen als Griekenland en Portugal. Dit bedrag kan oneindig hoog worden, omdat Nederland zich middels het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) bereid verklaard heeft om elk gewenst bedrag op tafel te leggen, als de directeur van het ESM dat eist. Het overeind houden van deze banken (ook niet erg liberaal trouwens) moet ergens uit betaald worden, het blijkt dat Jan Soldaat de klos is.

Zieker dan dit wordt het niet. Onze commando's -- die ooit bij de beste elitetroepen ter wereld hoorden maar nu zijn afgezakt naar niveau-oostblok -- worden letterlijk kapotgemaakt, terwijl er wél bakken met geld in de koffers verdwijnt van onverantwoordelijke bankiers in onverantwoordelijke EU-landen. Je zou erom lachen als het niet zo ontzettend triest én levensgevaarlijk was.
Als Nederland nog iets van een normaal land was zouden alle politieke partijen begrijpen dat dit volkomen onacceptabel is en ingrijpen nu dit nieuws publiek is geworden. Ongelooflijk genoeg is niets minder waar in het moderne Nederland. Ja, politici roepen even dat het 'zo niet langer kan,' maar gaan vervolgens toch door met het uitvoeren van de onzinnige Europese projecten ten koste van onze eigen krijgsmacht. Als puntje bij paaltje komt interesseert onze veiligheid ze namelijk helemaal niets; het Grote Europese Project gaat boven alles.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten