Kabinet gijzelt PVV

Geen categorienov 25 2011, 15:29
Een Man Bijt Hond-moment deze week in politiek Den Haag. PVV-kamerlid De Roon gebruikte de Joodse afkomst van minister Rosenthal om op te komen voor de positie van Israel: “Te gek voor woorden dat de Joodse minister Rosenthal veroordeelt dat Israël bouwt in het hart van zijn hoofdstad.” Niet veel later krabbelde De Roon terug en trok hij zijn uitspraak weer in: “Rosenthal moet ook over Israel kunnen zeggen wat hem juist lijkt. Zijn joods zijn speelt geen rol en had ik er niet bij moeten betrekken.”
De gang van zaken deed me denken aan het woord gijzeling.
Google had niet niet langer dan 0,22 seconden nodig om 474.000 zoekresultaten te geven met de termen ‘pvv’ en ‘gijzelt’. Dit komt voornamelijk door linkse politici als Alexander Pechtold en Job Cohen. Volgens dit soort politici bestaat er een groot misverstand onder de Nederlandse bevolking, namelijk dat PVV’ers democratisch gekozen volksvertegenwoordigers zouden zijn die politiek samenwerken met andere democratisch gekozen volksvertegenwoordigers. Neen, we hebben te maken met heuse gijzelnemers die de weerloze politici van CDA en VVD nu al meer dan jaar in gevangenschap houden. Pechtold legde ooit bij Nieuwsuur uit dat de PVV het kabinet gijzelt door het gif van hun geweldsretoriek. Omdat ‘ie zo leuk is, andermaal: Pechtold legde ooit bij Nieuwsuur uit dat de PVV het kabinet gijzelt door het gif van hun geweldsretoriek.
De reacties op de uitspraken van De Roon gingen voornamelijk over zijn aanvankelijke uitspraak, niet over het terugnemen daarvan. Maar was dat terecht? De steun aan Israel is voor de PVV een belangrijk punt. Minister Rosenthal heeft inderdaad een Joodse achtergrond. Dit zijn eenvoudig de feiten. Maar door de verderfelijke constructie met de VVD moeten onwelgevallige feiten verzwegen blijven en moeten de ware uitgangspunten en principes van de PVV overboord gegooid worden. Hoe lang blijven de PVV’ers nog buigen en knielen voor de perverse gijzelnemers van VVD en CDA? Alles voor de macht!
Ofzo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten