Kabinet wil belastingen met half miljard verhogen

Geen categoriedec 10 2013, 10:15
Hartstikke logisch. Het pensioenplan komt niet ongeschonden door de Eerste Kamer en daar zullen we allemaal voor moeten boeten.
Het pensioenplan van het kabinet komt niet ongeschonden door de Eerste Kamer heen en dat betekent dat er ergens anders geld vandaan moet worden gehaald. Niet door te bezuinigen op de uitgaven ofzo, nee, ben je gek. U en ik moeten dat geld gaan ophoesten door meer belasting te betalen. Logisch natuurlijk.
De oppositie wil het jaarlijkse opbouwpercentage (een belastingvrij deel dat jaarlijks kan worden gespaard voor het pensioen) verhogen, maar het kabinet wil het percentage juist verlagen van 2,25 procent naar 1,75 procent. Problemen voor VVD en PvdA dus: er ontstaat volgens De Telegraaf een financieel gat van 400 tot 500 miljoen euro per jaar en dat moet vanzelfsprekend worden opgevuld met... u raadt het al, belastingverhogingen.
Het kabinet doet niet anders dan financiële tegenvallers oplossen door de belastingen nog maar eens omhoog te gooien. Volgens de krant zijn autobezitters dit keer het slachtoffer. De belasting op nieuwe personenauto's moet omhoog. Ja, serieus. VVD, PvdA en 'oppositiepartijen' D66, ChristenUnie en SGP zaten bij elkaar aan tafel en dachten: die autobezitter, die betaalt nog lang niet genoeg belasting.
GroenLinks en CDA zijn ook nog in de race, maar het kabinet vindt het juist wel fijn om met de drie eerdere gedoogpartners te praten. Want dat zijn het natuurlijk. D66, CU en SGP hebben er alles voor over om dit kabinet te laten zitten. Dat de autobezitter daar de dupe van is en zich al scheel betaalt aan belastingen (zie tweet hieronder van RD-verslaggever Marcel ten Broeke), ach, dat maakt niet uit.
Mocht deze keer de autobezitter er toch goed vanaf komen (zou het? Ik denk het niet), dan wordt 'ie de volgende keer wel gepakt. Zo doen onze politici in Den Haag dat. Geen wonder dat de groep zwevende en politiek dakloze kiezers steeds groter wordt. Want zeg nou zelf, op wie of welke partij moet de rechtse kiezer stemmen? Nee, niet de PVV, die partij is te links op het gebied van zorg, uitkeringen en Defensie. Er blijft zo langzamerhand niets over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten