Kabinet komt met grof geschut! Miljardensteun voor bedrijven, zzp'ers, horeca en reisbranche

Kabinet komt met grof geschut! Miljardensteun voor bedrijven, zzp'ers, horeca en reisbranche

Wopke Hoekstra. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.

In een nieuwe persconferentie presenteerde het kabinet zojuist nieuwe, verregaande maatregelen om de financiële gevolgen van het oprukkende coronavirus het hoofd te bieden. Er worden miljarden vrijgemaakt voor allerlei sectoren, doelgroepen en situaties!

De ministers Wiebes, Hoekstra en Koolmees lichtten de nieuwe maatregelen toe. 'We doen wat nodig is,' werd er gezegd, maar 'de gevolgen voor de economie zullen enorm zijn'.

De maatregelen

Dit noodpakket zal de komende drie maanden 10 à 20 miljard euro kosten. Minister Hoekstra heeft nog 90 miljard 'op de plank liggen', en mogelijkheden om nog meer geld vrij te kunnen maken. Wat niet betekent dat dit maar gewoon al die tijd achter de hand werd gehouden. Het meeste geld zal moeten worden geleend.

Of het allemaal voldoende gaat zijn, zal moeten blijken. Er lijkt in ieder geval weinig anders op te zitten en het risico maar te nemen: 'de rekening zien we later wel', dat idee. Voor nu zal het een hele hoop mensen in ieder geval geruststellen, denk ik.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties