shutterstock 1934661038

Kabinet laat restaurants en kermissen wéér in de kou staan: mogen de deuren NIET openen, ondanks wegebbende corona

Geen categoriemei 13 2021, 10:45
Het is eigenlijk volstrekt belachelijk. Het gaat steeds beter met alle coronacijfers. Maar, laat het kabinet weten: restaurants, kermissen en culturele instellingen zullen nog steeds op een houtje moeten bijten. Voor hen zitten er géén zogenaamde "versoepelingen" in.
Vanaf 19 mei komen er een paar "extra versoepelingen," omdat de coronacijfers razendsnel verbeteren. Zo mogen bibliotheken hun deuren weer openen vanaf die datum. Hartstikke leuk, natuurlijk. Maar wat schetst de verbazing? Tijdens het coronadebat gisteravond liet premier Mark Rutte weten dat culturele instellingen, restaurants en kermissen voorlopig nergens op hoeven te rekenen.
"Het is al razend spannend, we nemen niet meer risico," aldus de VVD'er die het mkb de afgelopen maanden op professionele wijze de nek heeft omgedraaid.
Sportscholen en zwembaden gaan open. Pretparken en dierentuinen mogen "buiten" gasten ontvangen. En terrassen mogen langer open zijn vanaf aankomende dinsdag. Maar die andere bedrijven komen daar dus niet voor in aanmerking.
En dat is gek. Want de KHN roept nu al tijden dat juist restaurants maatregelen hebben genomen waardoor gasten vrijwel risicoloos kunnen eten (en drinken). Waarom mogen zij dan niet open, maar die andere bedrijven en instellingen wel?
Geen mens die het antwoord weet. Nou ja, dat is niet helemaal waar. Ik weet het namelijk wel. Dit noemen we nou: willekeur. Er zit geen logica achter. Het kabinet doet maar wat. Als deze sector open mag, dan die sector niet. En welke sector open mag wordt volgens mij besloten door het opgooien van een munt. En voor alle overijverige nieuws-factcheckers: dat heet beeldspraak.
Voor wie er echter geen stijlfiguren zullen zijn, zijn de ondernemers in de getroffen branches die nog altijd dicht moeten blijven. Voor hen geen kleurrijke gezegden, maar dieprode cijfers. Het is toch ook om te huilen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten