Kabinet maakt referendum over Donorwet mogelijk: teken nu!

Kabinet maakt referendum over Donorwet mogelijk: teken nu!

De Donorwet is in het Staatsblad terecht gekomen, dat betekent, nu het referendum nog bestaat, dat er een referendum uitgeroepen kan worden over de Donorwet! Hierbij roep ik ook dan iedereen op om dat te doen, want zo lang we deze macht nog hebben, moeten we die gebruiken voor dit soort belangrijke onderwerpen.

Allereerst moet de Kiesraad op 26 april minimaal 10.000 handtekeningen binnen hebben. Zijn die er en loopt alles volgens de regels, dan moet de Kiesraad binnen zes weken minimaal 300.000 handtekeningen ontvangen die het eerste verzoek ondersteunen. Uiteindelijk volgt daarna een besluit over het al dan niet doorgaan van het referendum.

De Donorwet is een van de meest ingrijpende wetten die is aangenomen het afgelopen decennium. Het tast het zelfbeschikkingsrecht aan en het haalt de solidariteit uit het hele systeem. Je wordt nu gedwongen om een keuze te maken over donorschap en dwang is altijd een slecht middel als het om iets gaat wat uit vrijwilligheid juist zo mooi is.

Ik vraag dan ook allen die dit leest, teken het voorstel en houdt het de komende tijd in de gaten. Laten we ons eens goed van onszelf horen!

Hier kunt u terecht voor het ondertekenen van het voorstel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties