Kabinet schaalt aantal IC-bedden terug: van 1550 naar 1350

Kabinet schaalt aantal IC-bedden terug: van 1550 naar 1350

Stefano Guidi / Shutterstock.com

Nu de coronacijfers snel minder hoog worden - zowel de besmettingscijfers als het aantal ziekenhuisopnames en ook het aantal sterftes - heeft het kabinet besloten om de capaciteit van de IC's in Nederland terug te brengen tot het oude niveau. Hierdoor zullen er slechts 1.350 IC-bedden beschikbaar zijn in plaats van de 1.550 die er nú zijn.

Minister Van Ark schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat het aantal IC-bedden vorige maand werd opgeschroefd, maar dat dit nu niet meer nodig is. Hierdoor, zegt ze, zou er meer ruimte ontstaan voor de reguliere zorgbehandeling van patiënten. Dat schoot er de laatste tijd wat bij in.

In de brief dankt Van Ark ook alle zorgmedewerkers en dan met name het personeel op de IC's. Het is, stelt ze, positief dat corona niet meer zo domineert als voorheen.

Critici van het kabinet vinden het merkwaardig dat er onmiddellijk teruggeschaald wordt, terwijl er ook voor gekozen kan worden om permanent op te schalen, zeker ook omdat er af en toe alweer wat gesproken wordt over een mogelijke "vierde golf" aan het einde van het jaar.

Kabinet schaalt aantal IC-bedden terug: van 1550 naar 1350
Kabinet schaalt aantal IC-bedden terug: van 1550 naar 1350
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Coronavirus Coronacrisis zorg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties