Kabinet smijt met miljoenen tegen 'klimaatverandering'

Geen categorienov 13 2014, 10:07
PvdA-ministers doen aan welvaartsverdeling onder het mom van het bestrijden van 'klimaatverandering'.
Opnieuw blijkt de agenda tegen 'klimaatverandering' vooral een linkse poging de welvaart radicaal te verdelen over de wereld. Het kabinet, onder aanvoering van minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingshulp) en staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu), pompt 100 miljoen euro in een speciaal klimaatfonds:

In december is er een klimaattop in Peru en in aanloop daar naartoe maken meer landen hun bijdrage bekend. "Het is zaak dat dit fonds binnenkort aan de slag kan," aldus Ploumen.

Wie van dat geld profiteren? De armste landen in de wereld. Het kabinet wil met met het bedrag vooral laten zien dat we hartstikke solidair zijn met landen in bijvoorbeeld Afrika:

"Welvarende landen, bedrijven en andere organisaties verklaren zich samen solidair met landen die niet het geld of de kennis hebben zich te beschermen tegen het veranderende klimaat," aldus Mansveld.

Valt het u ook op dat er niet meer wordt gesproken over de opwarming van de aarde, maar dat het alleen nog gaat over 'klimaatverandering'? Dat komt omdat de gemiddelde Nederlander inmiddels heel goed weet dat 'klimaatverandering' een natuurverschijnsel is waar de mens helemaal niets aan kan doen. Dan weer wordt het een beetje warmer op aarde, dan weer een flink stuk kouder.
Onze bijdrage aan het klimaatfonds heeft dan ook bar weinig te maken met het daadwerkelijk bestrijden van 'klimaatverandering', maar alles met de verdeling van welvaart:

Op verzoek van Nederland wordt volgens Ploumen bij financiering van projecten door het klimaatfonds ook gekeken naar de bijdrage aan gelijkheid tussen mannen en vrouwen en armoedebestrijding.

Het belastinggeld wordt zogenaamd gebruikt om 'klimaatverandering' tegen te gaan, maar er zit een politieke agenda achter waar PvdA'ers dolenthousiast van raken: het bestrijden van armoede, omdat er altijd ergens wel iemand op de wereld armer is dan wij Nederlanders. Als het aan de PvdA ligt, zou er nog veel meer geld gaan naar arme landen.
Ik zou het prettig vinden als links nou eens erkent dat het ze helemaal niet te doen is om 'klimaatverandering', maar om de verdeling van welvaart. In dat geval zou ik nog enig respect voor ze hebben, omdat ze dan tenminste eerlijk zijn over hun agenda.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten