Kabinet wil best meer vluchtelingen opnemen uit Midden-Oosten en Afrika

Geen categoriejun 09 2015, 8:00
Maar dan moet de rest van de EU dat ook doen.
Het Nederlandse kabinet laat weten dat het best bereid is om meer vluchtelingen (uit Afrika en het Midden-Oosten) op te vangen. Het enige voorbehoud is dat dit dan ook moet gelden voor andere EU-landen.
Het kabinet is bereid om meer asielzoekers op te nemen als andere Europese landen dat ook doen. Nederland komt met de extra opname tegemoet aan een wens van de Europese Commissie. Die wil de grote stroom vluchtelingen eerlijker verspreiden over de Europese Unie.
Vorige maand stelde Brussel voor dat Nederland 5,1% van de nieuwe vluchtelingen zou opnemen. Dat komt op dit moment neer op zo'n 2.000 personen. Let wel, het gaat dus om een extra groep vluchtelingen; de vluchtelingen die uit zichzelf bij Nederland aankloppen komen daar nog eens bij.
De verdeelsleutel is bedoeld om Griekenland en Italië enigszins in bescherming te nemen. Die landen hebben de afgelopen maanden (en jaren) grote aantallen vluchtelingen te verwerken gekregen vanwege de onrust in de islamitische wereld. Hoewel Italië en Griekenland de verdeelsleutel daarom wel zien zitten bestaat er veel weerstand tegen in de rest van de Unie.
Hieronder een video over dit soort vluchtelingen en de manier waarop ze naar Europa komen.
[video width="512" height="288" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/BBC-News-Syrian-refugees-rescued-from-overloaded-migrant-boat-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten