Kamerleden bezorgd - willen strengere maatregelen. Asscher: 'we moeten ingrijpen'

Kamerleden bezorgd - willen strengere maatregelen. Asscher: 'we moeten ingrijpen'

Partij van de Arbeid (bron: Flickr)

Bepaalde partijen en Kamerleden zijn niet blij met de keuzes van het kabinet. Zij vinden het onverstandig dat het kabinet voorlopig nog geen nieuwe maatregelen gaat invoeren. Dit is volgens sommigen 'spelen met vuur'. Onder andere GroenLinks, PvdA, PvdD en CU zijn bezorgd over de keuzes van het kabinet. Zij willen dat de regering wel gaat ingrijpen.

Volgens de linkse oppositiepartijen kunnen we niet langer afwachten en moeten we zo snel mogelijk strengere maatregelen invoeren. CU-Kamerlid Dik-Faber vroeg zich zelfs af of we niet al te laat zijn met strengere maatregelen. Asscher wil dat het kabinet dus wel inzet op een strengere lockdown, maar gisteren lieten De Jonge en Rutte weten voorlopig nog niks te veranderen.

"De feiten zeggen dat we niet kunnen afwachten, maar dat we moeten ingrijpen"

De linkse partijen willen zo snel mogelijk strengere maatregelen zodat het aantal positief geteste mensen snel gaat dalen. Het besmettingsgetal R zit nu nog ruim boven de 1, dit moet zo snel mogelijk naar beneden.

Kamerleden zijn nog steeds niet tevreden over het testbeleid, er zijn namelijk nog steeds te veel manco's.

Het is duidelijk dat het kabinet in een spagaat zit, enerzijds weten ze dat een totale lockdown grote gevolgen kan hebben voor de economie, maar de huidige koers zal de zorg dusdanig belasten dat de reguliere zorg ook compleet in elkaar stort. Wat zal het kabinet de komende weken gaan doen?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties