LaurensDassenVolt

Kamermeerderheid schiet Volt-motie af: geen Europese vlag in plenaire zaal

Geen categoriejun 22 2021, 20:00
Een motie van Volt-Kamerlid Laurens Dassen om naast de Nederlandse vlag ook een EU-vlag in de plenaire zaal te zetten, haalde het dinsdag niet. Alleen D66, CDA, PvdA, GroenLinks, Denk en fractie-Den Haan steunden het voorstel.
Dassen diende zijn motie al in mei in en heeft hem daarna aangehouden, zo meldt De Telegraaf. Dat betekent meestal dat een Kamerlid nog wat meer tijd wil (of nodig heeft) om meer draagvlak te creëren. Dat is hem dus overduidelijk niet gelukt!
Opvallend is natuurlijk dat de VVD het voorstel niet heeft gesteund, terwijl zij doorgaans iedere kant op bewegen die Brussel dicteert. Ook zijn zij blijkbaar niet bang voor vraagtekens vanuit het buitenland. Want ergens is het natuurlijk best wel vreemd dat een EU-lidstaat, vol met pro-EU-partijen, geen Europese vlag heeft hangen en een voorstel daartoe zelfs afschiet.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De partij van Mark Rutte lijkt wat dat betreft dus maar al te graag de schijn op te willen houden dat Nederland nog echt soeverein is en dat we de hakken in het zand zullen zetten als Brussel iets dicteert wat wij niet willen. Denk maar aan het coronaherstelfonds voor Italië... Oh wacht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten