Kansenpareltjes en linkse vrienden verklaren oorlog aan politie Calais: waterkanonnen en traangas ingezet om de boel te bedwingen

Geen categorieokt 01 2016, 21:30
Het gaat helemaal mis in de Franse plaats Calais. Vandaag was de politie daar gedwongen om waterkanonnen en traangas in te zetten tegen woedende 'vluchtelingen' (lees: avonturiers uit het Midden-Oosten en Afrika) en extreemlinkse activisten.
De Arabische/Afrikaanse gouddelvers en hun radicaal-linkse vriendjes hadden een demonstratie georganiseerd tegen het sluiten van het grote migrantenkamp bij de plaats. Dat de Fransen de boel daar dicht willen gooien is natuurlijk niet zo gek: ze worden daar werkelijk overlopen door mensen die niets willen toevoegen aan Frankrijk, Groot-Brittannië of de rest van Europa, maar die alleen willen profiteren van Europese verzorgingsstaten.
Hoewel de politie een demonstratieverbod had aangekondigd hadden de 'vluchtelingen' en de activisten daar lak aan. 200 'immigranten' werden bijgestaan door 50 activisten. Toen de politie de demonstranten terug wilden dringen naar het kamp vielen de kansenpareltjes aan. Er werd op grote schaal gevochten. Uiteindelijk kon de politie niet anders dan zelf ook grof geweld inzetten. Dat gebeurde onder meer met de inzet van waterkanonnen en traangas.
Dieptriest, natuurlijk, maar het had nog veel erger kunnen aflopen. Eerder vandaag hield de politie namelijk al vier bussen tegen vol actievoerders. Ook deze raddraaiers waren op weg naar Calais, waar ze de boel eens goed op stelten wilden zetten. Als zij er ook doorheen gekomen waren was de situatie ongetwijfeld nog veel erger uit de hand gelopen.
President Francois Hollande wil het kamp nog voor het einde van het jaar sluiten. De rellen van vandaag bewijzen dat dit een bijzonder verstandig besluit is. Nu moeten we afwachten of Hollande de moed heeft om door te zetten. Gezien zijn socialistische achtergrond betwijfel ik dat ten zeerste, maar wie weet: als geen ander voelt hij de hete adem van Marine Le Pen in zijn nek, de leider van het Front National. Hollande móét iets doen om haar momentum te stoppen. Doet hij dat niet dan wordt de kans met de dag groter dat zij hem uiteindelijk zal opvolgen als president.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten