PvdA en SP gaan vol communistisch: 'Crisisheffing opleggen aan winstgevende bedrijven!'

PvdA en SP gaan vol communistisch: 'Crisisheffing opleggen aan winstgevende bedrijven!'

Noord-Koreaans communisme. Bron: Astrelok / Shutterstock.com

Dit is totaal geschift. Gestoord. Knettergek. De PvdA en de SP hebben staatssecretaris Vijlbrief zover gekregen om te kijken naar de mogelijkheden om een crisisheffing op te leggen aan winstgevende bedrijven. Dat is dus een speciale belastingverhoging, die gebruikt moet worden om bedrijven die verlies draaien door het macabere kabinetsbeleid financieel te ondersteunen. De wereld op zijn kop!

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer ziet de coronacrisis overduidelijk eerst en vooral als een ideale mogelijkheid om eindelijk de ronduit marxistische ideeën die hij en zijn kompanen stiekem altijd al hadden in de praktijk te brengen. Want, zegt deze geschifte marxist, zijn eigen partij én de PvdA hebben het kabinet zover gekregen dat er onderzocht wordt of er geen nieuwe crisisheffing opgelegd kan worden aan bedrijven die ondanks al die draconische maatregelen alsnog winst maken. "De opbrengst kan gebruikt worden om bedrijven die het moeilijk hebben door de crisis te loodsen," schrijft hij ter promotie ook nog op Twitter.

Logischerwijs reageert ondernemend Twitter furieus op dit communistische idee. "Ik neem aan dat je een geintje maakt," schrijft Pieter Thijssen bijvoorbeeld nog enigszins naïef. "Je geeft miljarden weg aan klimaatonzin, Zuid-Europa, ontwikkelingshulp, EU en immigratie, maar als er bedrijven zijn, die door jullie achterlijke beleid in de problemen komen, mag de hardwerkende ondernemer jullie vuilnis opruimen?" Vervolgens sluit hij zijn tweet af met de hashtag #imbeciel. Wat nog veel te zacht is uitgedrukt.

Ook "Tweep des Vaderlands 2021," Erik de Vlieger, vindt dit PvdA- en SP-idee volstrekt belachelijk: "Ik lees deze tweet nu voor de vierde keer en ik moet zeggen dat je in een paar zinnen uitstekend uitlegt welke imbecielen ons eigenlijk besturen. Stuitend," reageert hij op de tweet van Thijssen.

En zo zijn er nog veel meer twitteraars die geheel terecht de vloer aanvegen met Henk "Karl Marx" Nijboer.

Het is natuurlijk duidelijk waar dit naartoe gaat. Als Nijboer zijn zin krijgt raken bedrijven die ternauwernood nog wel de coronacrisis overleven hun reserves straks kwijt, waardoor ook zij financieel in de problemen komen. Dit zal zeker zo zijn als de draconische lockdownmaatregelen nog langer door zullen gaan ‒ en dat zal wel.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

De PvdA en de SP zijn helder in hun politieke doelen: het mkb moet en zal kapot. Als niet door de lockdown, dan wel door maatregelen die daar nog eens extra bovenop komen, zoals belastingverzwaringen. Het is een grof schandaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer