Kate Winslet onthult: ik ben een broekplasser

Geen categoriedec 01 2015, 17:00
Oeps! Een gênante onthulling van de Hollywood-actrice... of is het juist een teken van sterkte?
Kate Winslet is één van 's werelds meest gevierde actrices na haar rol in de fenomenale kaskraker Titanic. Ook in de jaren daarna heeft ze flink aan de artistieke weg getimmerd, en geldt nog altijd als de absolute wereldtop op het gebied van acteren.
De nu 40-jarige actrice heeft er dan ook absoluut geen probleem mee om te onthullen dat ze een groot probleem heeft rond haar stoelgang. Want wat blijkt? Kate is incontinent:

In een interview vertelt de 40-jarige moeder dat ze het soms ineens laat lopen. "Als ik op een trampoline spring, ja, dan doe ik het dus in mijn broek", biecht ze op.

Toch schaamt de actrice, die doorbrak met haar rol in Titanic, zich nergens voor. "Als je kinderen krijgt, dan weet je wat de gevolgen zijn én dat is dit er een van. Bij twee keer niezen is er niks aan de hand. Maar bij drie keer? Dan is het game over", vertelde ze in een Britse talkshow.

Kate hoopt met haar onthulling het taboe op incontinentie te doorbreken, want het is een veelvoorkomend probleem. Er wordt nauwelijks over gesproken, maar vijftien procent van alle 40-plussers - mannen én vrouwen - hebben er last van. Sporten kan Kate bijvoorbeeld niet, want bij een beetje fysieke inspanning loopt het warme vocht al dampend langs haar benen.
Vrouwen kampen er vaker mee dan mannen. Het menselijk lichaam is namelijk in staat om te herstellen na het meermaals bevallen van kinderen, maar helemaal de oude wordt het vrijwel nooit meer. Een verminderde controle over de blaas is een vaak voorkomende en blijvende klacht nadat een vrouw één of meerdere baby's het leven heeft geschonken.
Dokters bevestigen dat er veel schaamte is rond incontinentie. Uroloog Koen van Renterghem legt uit dat met name veel vrouwen grote moeite hebben erover te praten, en zeker de stap naar een arts niet zo snel zitten. "Het taboe is groot. Je zou het kunnen vergelijken met impotentie bij mannen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten