Kinderlokker Danny D. ging geraffineerd te werk om Lisa Tuk in de val te lokken

Geen categoriejul 31 2015, 15:00
Er wordt steeds meer bekend over de manier waarop Danny D. het 13-jarige meisje Lisa Tuk in de val wist te lokken.
Brady Good, een 19-jarige Amerikaan, is op de hoogte gesteld van het verhaal over Lisa Tuk. Hij weet dus dat verdachte Danny D. zijn foto's gebruikte om in contact te komen met het meisje en haar in de val te lokken.
Niet geheel verrassend is hij daar allerminst blij mee: hij kreeg de afgelopen dagen en weken een storm van berichten van mensen die hem herkenden van de berichten in Nederlandse media. De Texaan legt uit in De Telegraaf:
"Op maandag ontving ik een eerste bericht van iemand die mij attendeerde op de vermissingsflyer van Lisa en het feit dat haar verdwijning wel eens te maken zou kunnen hebben met een nepaccount op Facebook met daarop mijn foto’s. In een oogopslag zag ik natuurlijk dat deze fake was, alleen al door de naam die werd gebruikt: Daniel Jambers. Toen daarna ook de meldingen op Instagram en Twitter in rap tempo toenamen, was het hek echt van de dam."
Volgens Brady is het niet de eerste keer dat iemand zijn identiteit steelt. Blijkbaar is hij wat dat betreft nogal populair. Het grote verschil is natuurlijk dat zijn foto's dit keer gebruikt werden door een vermeende pedofiel die kleine meisjes wilde misbruiken.
"Normaal gesproken laat ik het aan me voorbijgaan wanneer ik weer eens een nepaccount tegenkom en een enkele keer zeg ik er iets van. Het ging namelijk tot nu toe altijd om redelijk onschuldige zaken. Het is echter nog nooit voorgekomen dat iemand het ook echt to the next level heeft gebracht, zoals die 41-jarige Danny D. nu wel heeft gedaan."
Wat hij van Danny D. vindt?
"Walgelijk, vies, raar en bizar."
Ook heeft Brady een boodschap voor Lisa zelf:
"Het is verschrikkelijk wat ze heeft moeten doormaken, maar ik hoop dat haar leven snel weer teruggaat naar normaal."
Daar voegt hij aan toe dat hij maar wat graag eens een Skype-gesprek met haar heeft. Lisa's familie laat weten dat zowel zij als Lisa erg blij zijn met de steun, maar dat hun dochter eerst meer tijd nodig heeft of het gebeurde te verwerken. Dat is natuurlijk niet erg vreemd, aangezien het voor hen allemaal een bijzonder moeilijke periode geweest zal moeten zijn.
Opmerkelijk genoeg valt hetzelfde ongetwijfeld te zeggen voor Brady. Hij sprak daar zelf ook over, maar ik denk dat het moeilijk is voor de meeste mensen om ons in zijn positie te verplaatsen. Stel je eens voor dat één of andere pedofiel jouw FB-foto's gebruikt om een kind erin te lokken? Of de foto's van je kind? Hoe zou jij je dan voelen? Brady heeft dat allemaal meegemaakt. Gemakkelijk zal het niet zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten