Kindermisbruikende TBS'er wil euthanasie: NOPE!

Geen categoriemei 05 2018, 12:00
Een 42-jarige tbs'er die twintig jaar geleden diverse minderjarige jongetjes seksueel heeft misbruikt, wil uit het leven stappen.
Twintig jaar land werd hij behandeld en zat hij zijn straf uit. Het ging een tijdje goed met hem maar hij 'had een terugval' waardoor van zijn vrijlating geen sprake meer kon zijn. Hij moet namelijk naar de 'longstayafdeling' waar hij praktisch nooit meer vrij komt! Ach gossie toch!
'Dan wil ik liever dood' zei de man volgens zijn advocaat. Zijn verzoek werd echter afgekeurd want ja, geen sprake van ondraaglijk lijden of uitzichtloze situatie! Het TBS-Premium abonnement geeft volgens een psychiater namelijk prima 'uitzicht', en wees het verzoek dan ook pertinent af. De Stichting Levenseindekliniek benadrukt nog even dat een perspectief op longstay-tbs geen reden kan zijn voor euthanasie.
De smeerpijp is volgens zijn advocaat tot de realisatie gekomen dat hij in alle waarschijnlijkheid nooit meer zelfstandig zal kunnen gaan functioneren in de maatschappij. Hij worstelt met zijn geaardheid, zegt zijn advocaat, maar licht dit niet verder toe.
Zo'n 10 procent komt ooit weer van de longstay-tbs in een regulier traject en 56% komt sowieso nooit meer vrij vanwege 'te grote risico's'. Advocaat Lieftink pleit voor het verbinden van een maximumverblijf aan de tbs. Het is volgens hem in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens om mensen levenslang op te sluiten. Da's natuurlijk gewoon gejank want die 56% zit echt niet voor niks blijvend vast...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten