Kinderorganisatie: 'Opvang van gehandicapte kinderen in Nederlandse asielzoekerscentra is in strijd met de mensenrechten!'

Geen categoriedec 18 2018, 15:00
Het ministerie zegt zich "niet te herkennen" in het geschetste beeld.
Kinderorganisatie Defence for Children is helemaal klaar met de Nederlandse overheid. Volgens de activisten laat de opvang van gehandicapte asielkinderen namelijk nogal te wensen over in onze azc's. Zo zouden de kinderen "extra gezondheidsklachten" krijgen door het gebrek aan hygiëne en de kleine woonruimtes, en zouden ze ook erg last hebben van "het lawaai" in de azc's. Daarnaast zouden de hulpmiddelen die de kinderen nodig hebben niet goed geregeld zijn.
https://twitter.com/Teletekst/status/1074988251960754176
Een criticus van de massa-immigratie zal zich wellicht afvragen waar Defence for Children de euvele moed vandaan haalt om Nederland hierover de les te lezen. Die kinderen worden naar Nederland gebracht door hun ouders. Als het zo slecht is, zullen zij zeggen, moeten ze maar lekker in het land van afkomst blijven. Of is het daar dan nóg slechter en is de situatie in het azc tóch een verbetering voor ze? Je kunt niet ongevraagd naar Nederland komen, zal zo'n criticus zeggen, om vervolgens te roepen dat je beter behandeld wenst te worden. Hoezo? Wij hebben je niet uitgenodigd. Etc.
Wellicht begrijpelijk, maar laten we even niet vergeten dat het hier toch echt om kinderen gaat. Zij worden door hun ouders meegesleept en hebben daar zelf dus niets over te zeggen. Alleen daarom al zouden zij op een goede manier behandeld moeten worden.
Daar komt bij dat Nederland zich daar ook toe verplicht heeft door verschillende verdragen te ondertekenen. Als je een afspraak maakt heb je je er aan te houden. Punt. Wil je dat niet, dan moet je het verdrag opzeggen.
Tenslotte is het ook gewoon humaan om kinderen, en dan zeker gehandicapte kinderen, de zorg te geven die ze nodig hebben. Blijkbaar is het tegenwoordig heel 'normaal' in zogenaamd rechtse kringen om je kont af te vegen aan begrippen als "menselijkheid," maar daar doe ik niet aan mee. De menselijke maat is wel degelijk van belang. We zijn geen barbaren... en de donkere middeleeuwen liggen al heel ver achter ons. Ook als iemand uiteindelijk niet mag blijven moet je die persoon in de tussentijd op een goede manier behandelen. Dat is fatsoenlijk -- ook al zo'n woord dat tegenwoordig nogal impopulair is.
Oh, en voor we het vergeten: inwoners van azc's zijn geen "criminelen." We hebben het tegenwoordig vaak over nepasielzoekers -- mensen die het internationale recht misbruiken door net te doen alsof ze op de vlucht zijn terwijl ze gewoon op zoek zijn naar gratis geld -- maar er zijn ook échte vluchtelingen: mensen die hun leven niet zeker zijn in hun eigen land. Anders dan wat Geert Wilders en co. ons willen doen geloven zijn dit soort mensen niet de vijand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten