Kinderpardon loopt uit de hand

Geen categoriemei 27 2014, 13:00
Volgens CDA en PVV
Er is weer gedoe over het veelbesproken kinderpardon van het kabinet. Dat dreigt totaal uit de hand te lopen als er iets wordt toegegeven aan de Kinderombudsman en andere bepleiters van een soepeler pardon. Volgens CDA en PVV zorgt dat er alleen maar voor dat er nog meer asielzoekers naar ons land komen.
Van de PVV zijn we gewend dat ze tegen de aanzuigende werking van dergelijke pardonregelingen zijn, maar het CDA? We herinneren ons allemaal nog het optreden van voormalig CDA-staatssecretaris Henk Bleeker bij Pauw en Witteman, die tranentrekker mauro een briefje toeschoof om hem uit te nodigen voor een voetbalwedstrijd. We herinneren ons de selectieve verontwaardiging van de twee CDA 'dissidenten' Koppejan en Ferrier. We herinneren ons het optreden van CDA-voorzitter Peetoom. Als er één partij is die in dit dossier boter op het hoofd heeft, dan is dat het CDA wel. Vanwaar deze ruk naar rechts?
Het voornaamste bezwaar van beide partijen betreft het permanente karakter van deze pardonregeling: kinderen die hier langer dan vijf jaar zijn, kunnen voortaan op basis van het kinderpardon een verblijfsvergunning krijgen als zij aan de voorwaarden voldoen. Als die voorwaarden ook nog eens worden verruimd, zoals de Kinderombudsman en linkse partijen willen, zal de huidige instroom van asielzoekers alleen maar groter worden, vrezen de partijen. PVV-kamerlid Fritsma:

"Dan geef je kinderen en ouders gewoon een handleiding over hoe ze hier alsnog een vergunning kunnen krijgen. Alleen ingeschreven staan op een school en niet uit Nederland vertrekken is heel makkelijk. Je ziet nu al dat er bij de Eritreeërs die hier komen, veel minderjarigen zitten. Die zien hun kans schoon.”

Nogal wiedes, je hoeft bepaald geen raketgeleerde te zijn om dat te voorspellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten