Kleine kinderen vinden dode vis aan de waterkant. Ze sturen de burgemeester dan deze emotionele hartenkreet

Geen categorieaug 23 2016, 16:00
Deze kinderen zijn nog jong, maar dat betekent niet dat ze niet in staat zijn te strijden voor een betere wereld als ze een dode vis vinden bij de rand van de sloot.
Annemieke Vermeulen, de burgemeester van Leusden, keek vanochtend raar op toen ze een wel heel speciale brief in de brievenbus van het gemeentehuis vond. De afzenders waren drie kinderen, en ze maakten zich ernstig zorgen over een dode vis die ze vlakbij hun huis vonden:
https://twitter.com/Bgm_A_Vermeulen/status/767987380146044928
In de envelop zat behalve de brief van de 11-jarige Eline, de 12-jarige Cynthia en de 9-jarige Sirin ook de dode vis, om het punt nog maar eens éxtra duidelijk te maken. Want dat is nodig, volgens de kinderen. Ze maken zich namelijk ernstig zorgen over de vieze sloot waardoor de vis - volgens de kinderen althans - het loodje heeft gelegd:

„Beste burgemeester. Deze vis hebben we gevonden in de sloot dicht bij ons huis. Hij was dood. En hij stinkt heel erg. De sloot was heel vies vol met plastic zakjes. Kan de gemeente uitzoeken waar de vis aan is doodgegaan en als het door plastic komt de sloot opruimen?”

Laten we hopen dat burgemeester Vermeulen snel iets zal kunnen betekenen voor de kinderen! Stinkende vissen zijn immers maar vies, en sloten vol plastic zijn niet alleen slecht voor dier en natuur, maar zien er ook gewoon slordig uit. Dus hup Cynthia, Eline en Sirin!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten