Klok Uithoorn dreigt uit toren te vallen

Geen categoriemei 10 2012, 19:00
Loop maar even niet langs deze kerk.
Het zou namelijk zomaar kunnen dat de klok van de kerk vandaag naar beneden dondert:

In Uithoorn dreigt een klok in de 38 meter hoge kerktoren van de Sint Jan de Doperkerk naar beneden te vallen. De klok is instabiel. Waarschijnlijk is de harde wind de oorzaak.

Ah, ja, natuurlijk: storm maakt meer kapot dan je lief is.
De NOS vult aan:

Twee weken geleden bleek uit een bouwrapport dat de fundering van de kerk niet in orde is en dat de staat van de Schanskerk een gevaar vormt voor de veiligheid van voorbijgangers en omwonenden. De kerk is al een tijdje niet meer in gebruik.

Vervolgens zijn er netten rond de kerk geplaatst. Als de klok naar beneden valt zal die, als het goed is tenminste, dus worden opgevangen.
Vraagje: we besteden God-weet-hoeveel euro's per jaar aan het in stand houden van de verzorgingsstaat. Dat klopt, toch? Waarom kunnen we dan niet een paar euro's besteden aan het in stand houden van onze historische gebouwen? Het is hetzelfde hier, in Izmir, Turkije. Er is een oude Nederlandse kerk (Nederlands Gereformeerde Kerk). Deze is gebouwd ten tijde van de Ottomanen. De kerk is nu echter overgenomen door de Grieks orthodoxe kerk: die zorgen ervoor dat de kerk niet in stort en houden er zelfs kerkdiensten. Waarom doet Den Haag dat niet? Dit hoort bij onze geschiedenis, bij ons, als volk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten