Knetter! Franse stad Grenoble gedwongen zwembaden te sluiten vanwege boerkini-gekkies

Geen categoriejun 27 2019, 10:00
Dit kan écht niet.
Het is kneiterheet in de Franse stad Grenoble. Nou zijn Fransen daar wel aan gewend -- het is daar in de zomer immers altijd lekker warm -- maar ze zijn het óók gewend om dan om af te koelen lekker naar het lokale zwembad te gaan.
Niets mis mee, zou je denken: zwemmen is dan heerlijk.
Helaas gaat dat nu niet door. De reden? De gemeente voelde zich genoodzaakt twee zwembaden te sluiten omdat fundamentalistische dames en een zogenaamde 'mensenrechtenorganisatie' massaal in boerkini's naar de zwembaden wilden gaan. Dit terwijl het dragen van een boerkini verboden is in Grenoble.
De mensenrechtenorganisatie en religieuze fundamentalisten hebben de actie georganiseerd omdat ze het verbod 'discriminerend' vinden. Ja, dat lees je goed: een mensenrechtenorganisatie verzet zich tegen een wet die in het leven geroepen is om vrouwen te beschermen tegen onderdrukkende kledingvoorschriften.
Afijn. Door dat georganiseerde verzet worden de zwembaden nu dus gesloten. De gemeente zegt namelijk dat de veiligheid van de zwemmers niet gegarandeerd kan worden als de boekini-draagsters voor onrust zorgen.
Diepe, diepe, diepe zucht.
Afijn, natuurlijk heb ik er persoonlijk geen enkel probleem mee als een vrouw een "boerkini" wil dragen op het strand of bij het zwembad. Als zij zich daar goed in voelt, soit. Een boerkini is geen normale boerka, waarbij je alleen de ogen ziet en voor de rest niet weet wat eronder zit -- een boerka kan best als bedreigend gezien worden door mensen, wat een boerkini betreft zit dat anders.
Maar om er nou voor te zorgen dat twee zwembaden dicht moeten... Dat is wel heel triest.
Overigens heb ik de ideale oplossing voor de dames: zamel geld in in de gemeenschap en laat je eigen zwembad bouwen. Als er zoveel vraag naar is moet dat best betaalbaar zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten