Knetterdronken Dave Roelvink is gevaar op de weg, beledigt politie vervolgens omdat die ingreep

Knetterdronken Dave Roelvink is gevaar op de weg, beledigt politie vervolgens omdat die ingreep

Man. Man. Man.

Dave Roelvink is volgens De Telegraaf afgelopen zaterdagavond klemgereden door de politie in Amsterdam. De politie kwam in actie omdat hij, aldus het bericht, veel te hard reed, bumperkleefde, en -- oh ja -- andere automobilisten opzij wilde gebaren met behulp van lichtsignalen. Met andere woorden, hij probeerde andere weggebruikers uit de weg te bonjouren.

Dat is allemaal al erg genoeg, maar het wordt nóg erger. De reden dat hij zo asociaal reed is namelijk... dat hij 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Meneer had dus lekker gedronken... en was vervolgens achter het stuur gaan zitten.

Op de A10 werd een snelheid gehaald van 180 kilometer per uur. De maximale snelheid is daar 100 kilometer per uur. Midden in de Coentunnel stopte hij plotseling op de vluchtstrook en riep iets onverstaanbaars naar de motoragent. Na even stilgestaan te hebben ging de auto weer rijden. Korte tijd later stopte de bestuurder zijn wagen opnieuw op de vluchtstrook, aldus de politie. Dit keer stapte hij uit en reageerde hij agressief tegenover de motoragent.

Dave is ondertussen vrijgelaten, maar is zijn rijbewijs "voorlopig" kwijt.

Gezien de feiten zou je denken dat Dave zich kapotschaamt. Helaas is niets minder waar. Als reactie op de berichtgeving in de media heeft meneer namelijk laten weten dat de politie wat hem betreft veel te "heftig" reageerde. Hij werd zowaar tegen de grond gewerkt. En waarom? Alleen omdat hij onbeschoft en dronken was! Nou ja, zeg!

Dave heeft inmiddels via Instagram Stories gereageerd op zijn hardhandige arrestatie, zaterdagnacht door de politie. Hij erkent dat het ’heel stom’ is om met drank op te rijden. Maar hij vindt het hele gebeuren ook wel weer wat meevallen, verklaart hij in een video waarin hij nota bene weer achter het stuur heeft plaatsgenomen, al staat de auto weliswaar stil. „Op het filmpje ziet het er allemaal heel heftig uit. Ik vind dat de politie ook wel wat te heftig heeft gereageerd.”

De story is ondertussen alweer verwijderd, maar het zegt natuurlijk alles over deze gast dat hij dit online zette.

Wat dronkenschap achter het stuur betreft moeten we in Nederland écht de wet maar eens aanpassen. Iemand die beschonken plaats neemt achter het stuur neemt het risico dat hij anderen verwondt en mogelijk zelfs doodt. Het is een ongekend vreselijke misdaad en moet ook als zodanig bestraft worden. "Na drie uur weer vrij" past daar niet bij. Als je dronken rijdt dien je je rijbewijs 10 jaar te verliezen, en voor een paar maanden in de gevangenis te verdwijnen. Niemand heeft het recht om spelletjes te spelen met de levens van anderen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Binnenland Misdaad Dave Roelvink

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer