Knettergek Vluchtelingenwerk wil speciaal asielvisum waardoor de grenzen écht wagenwijd opengezet worden

Geen categoriefeb 13 2017, 8:00
Het ergste? De Europese rechter buigt zich over het voorstel. Als die verordonneert dat dit asielvisum er inderdaad moet komen breken de asieldijken meteen.
Gekker dan dit wordt het niet: Vluchtelingenwerk wil dat er een speciaal asielvisum komt voor zelfverklaarde vluchtelingen. Daardoor zouden ze niet meer de 'gevaarlijke reis' per boot uit het Midden-Oosten en Afrika hoeven maken, maar kunnen ze 'gewoon' linea recta aankloppen bij een Nederlandse ambassade. Het is de bedoeling dat ze dit visum dan moeten krijgen, waarna ze lekker op hun gemak naar Nederland en andere Europese landen kunnen komen.
Je zou denken dat het een grap is, maar helaas, niets is minder waar:

Het Nederlandse asielbeleid kan een chaos worden als een Europese rechter binnenkort verordonneert dat vluchtelingen bij elke ambassade een speciaal ’asielvisum’ moeten kunnen aanvragen waarmee ze naar Europa kunnen reizen. Overheden in de hele EU vrezen een ongecontroleerde toestroom van migranten naar hun diplomatieke posten overal ter wereld.

Staatssecretaris Dijkhoff (VVD) zegt dat hij zich ernstige zorgen maakt én dat hij er voor zal zorgen dat de regels veranderd worden als het Hof Vluchtelingenwerk en co. inderdaad hun zin geeft. "Als de uitspraak zo wordt, ga ik meteen in overleg met mijn Europese ambtgenoten om tafel om dit probleem te fixen," aldus de nepliberaal wiens partij verantwoordelijk is voor het asielfiasco waardoor er ieder jaar tienduizenden mensen naar Nederland komen -- mensen die onze cultuur verafschuwen en onze manier van leven afwijzen.
Gezien die recente geschiedenis is de kans natuurlijk minimaal dat Dijkhoff inderdaad ingrijpt als het Europese Hof doordraait. Er is werkelijk geen enkele reden om aan te nemen dat hij zijn poot dan stijf zal houden. Het tegendeel is zelfs waar, als we naar het wangedrag van de VVD kijken is de kans groot dat hij het Hof meteen zijn zin zal geven. De enige reden dat hij nu bezorgd en boos zegt te zijn is dat de verkiezingen eraan komen en hij doodsbang is dat dit soort plannetjes de PVV van Geert Wilders nóg groter zullen maken.
Ongelooflijk genoeg is het asielvisum-spektakel al begonnen in België waar een Syrisch gezin een rechtszaak over het document voert. De advocaat van de Syriërs wordt betaald door... vluchtelingenwerk. Oeps. Het doel van de advocaat is om het humanitair visum weer van stal te halen, een document dat in onbruik geraakt is omdat het volstrekt belachelijk is. Vluchtelingenwerk hoopt dat terug te draaien waardoor de grenzen pas écht open komen te staan. Ik verheug me er nu al op, u ook?
Het ergste van dit verhaal is dat het Europees Hof advies heeft gevraagd inzake deze materie van een advocaat-generaal. Die heeft gezegd dat er inderdaad een zogenaamd humanitair visum moet komen. Vluchtelingenwerk is daar natuurlijk verschrikkelijk mee in haar nopjes ("Met humanitaire visa voorkom je dat mensen in gammele bootjes de zee moeten oversteken om naar Europa te komen"), maar de rest van Nederland zal daar ongetwijfeld heel anders over denken. Uit peiling na peiling blijkt immers dat kiezers zich steeds meer zorgen maken over de onbeperkte immigraite en de gebrekkige integratie van, met name, islamitische nieuwkomers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten